Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Karlskoga
1 - 3 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Allmän Kurs

Allmän kursAllmän kurs - en studieförberedande utbildning

För dig som inte har fullföljt dina gymnasiestudier är allmän kurs på folkhögskola ett utmärkt alternativ. Studier på Allmän kurs kan leda till behörighet för studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet.

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia.För mer information om Allmän Kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagning till allmän linje sker både höst- och vårtermin. Höstterminen startar 21 aug 2017, ansök senast den 15 april 2017.

Inriktning

Våra allmänna kurser innehåller ämnes- och temastudier på olika nivåer i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och historia. Du kan även välja till psykologi eller distanskurs. Skapande verksamhet, där man kan välja t.ex. bild eller annat praktiskt ingår i kursen för alla studerande.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Vi vill att du ska vara förberedd för livet efter folkhögskolan i ett vidare perspektiv, att vara delaktig, se möjligheter, rättigheter och skyldigheter, därför förekommer även en del schemaberikande aktiviteter som gästföreläsningar, temadagar mm.

  • Allmän kurs- Budo
  • Allmän kurs- Collegeår
  • Allmän kurs- Golf
  • Allmän kurs- Mot sociala yrken
  • Allmän kurs- Svenska som andraspråk
  • Allmän kurs- Vi i världen 
  • Allmän kurs- Vi i samhället

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Kostnader

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 1 550 kr/termin, här ingår eftermiddagskaffe, festmiddagar, kopiering, Internet, olycksfallsförsäkring, visst undervisningsmaterial mm. Vid antagning betalas en bekräftelseavgift på 200 kr, vilken avräknas på första fakturan.

Väljer du att bo på skolans internat ingår frukost och lunch må-fr till en kostnad av 940/1060 kr/vecka. Kostnaden delas upp på 4 ggr/termin.

Du som inte bor på internatet kan välja lunchabonnemang till en kostnad av 275 kr/vecka. Enstaka lunch kostar 62kr

Karlskoga Folkhögskola

Karlskoga Folkhögskola

Varje år möts ca 225 deltagare från olika länder på skolans långa kurser. Karlskoga folkhögskola ligger i en naturskön miljö vid sjön Möckeln, endast 1800 meter från stadskärnan. Alldeles intill finns strövområden och motionspår. Även brygga och badmöjligheter finns i...


Läs mer om Karlskoga Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän Kurs

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Karlskoga Folkhögskola

Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Jennifer
(5)
Helt fantastisk skola där lärarna ser till elevernas individuella behov.
Hannah
(3)
Liten stad, med allt vad det innebär i form av tillgänglighet, aktivitetsmöjlugheter och liknande. Närheten till Örebro och att det (Åtminstone när jag gick där) var väldigt lätt att få lägenhet ger plus i kanten.
Beställ information

För att få mer information om Allmän Kurs via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner