Visa studentum.se som: Mobil

Verktygsteknik

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Värnamo
300 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Verktygsteknik

Verktygsteknik

Utbildningen har ett modernt upplägg där du får jobba med den senaste teknologin

Som nyutbildad verktygstekniker och verktygsmakare är du mycket eftertraktad av verktygsföretag och tillverkningsföretag.

Verktygsteknikern är en strategiskt viktig länk i den samtida tillverkningsindustrin – och ett bristyrke. Utbildningen har därför skräddarsytts i samarbete med regionens tillverkningsföretag för att möta behovet ute i industrin. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat AQ Plast, Husqvarna, IKV Tools AB, Ivars verktyg, MSM Forsheda Stålverktyg, Polymercentrum, Prototal AB, Simonssons Verktygsteknik, Smålands Stålgjuteri, Stebro Plast och UB-Verktyg.

Jobbet kräver goda IT-kunskaper, kunskap om material och bearbetning samt kunskaper om miljö, hållbarhet och kvalitetsarbete. Utbildningen ger dig insikter i hur tekniken kan användas för att bidra till ökad produktivitet vid verktygstillverkning och -underhåll. Du lär dig att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning och reparation av verktyg. Du får också insikter i digitaliseringens möjligheter, projektmetodik, produktionsekonomi samt kvalitets- och miljöstyrning. Du lär dig även datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt att välja rätt metoder och material vid underhåll, reparationer och tillverkning av verktyg.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

För mer information om Verktygsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du söka jobb som verktygstekniker eller verktygsmakare.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. XX procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Kurser

Verktygskunskap 1 25 Yhp
Mätning och kvalitet 1 25 Yhp
Lärande i arbete 1 20 Yhp
Verktygskonstruktion 30 Yhp
Maskinkunskap 1 20 Yhp
Mätning och Kvalitet 2 20 Yhp
Materiallära 20 Yhp
Lärande i arbete 2 40 Yhp
Verktygskunskap 2 20 Yhp
Maskinkunskap 2 20 Yhp
Verktygskunskap 3 20 Yhp
Examensarbete 40 Yhp

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Verktygsteknik.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Produktionskunskap 1, Produktionsutrustning 1 samt Industritekniska processer 1 från Teknikprogrammet eller Industritekniska programmet med betyget E//3/G eller motsvarande kunskaper.

När du söker till den här utbildningen tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus på Jönköping University

Välkommen till Öppet hus på Jönköping University i början av mars.
Vårt öppet hus är tillbaka på campus och du är väldigt välkommen att titta på campus, och träffa studenter och personal från de programmen du är intresserad av.

Har du inte möjlighet att komma till Jönköping kommer delar av öppet hus att livesändas på Youtube också!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-03-19     

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Verktygsteknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Verktygsteknik från Jönköping University, fyll i följande uppgifter: