Visa studentum.se som: Mobil

Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
400 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2021 - Jönköping
Hållbar produktion

Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

Jönköpingsregionen är Sveriges polymercentrum

I samarbete med branschorganisationer och regionens polymerföretag har vi utformat en utbildning som ger dig den senaste kompetensen inom polymerteknik. Den här utbildningen är tänkt för dig som har en teknisk bakgrund och vill vara med och utveckla en framtidsbransch.

Uppdaterad yrkeskompetens inom polymera material och robotstödd tillverkning är mycket efterfrågad i regionen. Efter utbildningen kan du jobba som polymeringenjör hos någon av regionens polymerproducenter.

Under utbildningen får du möjlighet att vidareutveckla och fördjupa dina kunskaper inom plastområdet. Du får lära dig att arbeta med och får förståelse för plasters användning och konstruktion, mekatronik, robotteknik, formverktyg och projektledning. Du kommer att arbeta med de formverktyg och programmeringsspråk som används vid plasttillverkning. Undervisningen sker i en av landets bäst utrustade robotverkstäder och du utbildas av lärare med lång erfarenhet från automation och plastbranschen. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat Distupol, Engel, Fristad Plast, Polymercentrum, Prototal och Ultrapolymers Nordic.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

För mer information om Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du kompetensen att jobba som polymeringenjör, projektledare inom plast, komposit eller gummi, servicetekniker, produktutvecklare inom polymer samt konstruktör inom polymer.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Kurser

År 1

 • Yrkesroll och projektledning, 25 Yhp
 • Polymera material, grundkurs, 25 Yhp
 • Bearbetning av polymera material, grundkurs, 25 Yhp
 • LIA 1 – Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, 25 Yhp
 • Konstruera i polymera material, 50 Yhp
 • Verktygsteknik för bearbetning av polymera material, 25 Yhp
 • Kvalitet och hållbar produktion, 25 Yhp

År 2

 • Bearbetning av polymera material, fördjupning, 25 Yhp
 • Mekatronik, 25 Yhp
 • LIA 2 – Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, 50 Yhp
 • Polymera material, fördjupning, 25 Yhp
 • Robotprogrammering, 25 Yhp
 • LIA 3 – Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör, 25 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Matematik 2 och Naturkunskap 1a1 med lägst betyget E eller motsvarande.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbar produktion - Plast och Polymeringenjör från Jönköping University, fyll i följande uppgifter: