Visa studentum.se som: Mobil

Fastighetsingenjör

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Värnamo
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2022 - Värnamo
Fastighetsingenjör

Fastighetsingenjör

Läs en YH-utbildning till fastighetsingenjör och bli en viktig länk mellan bygg- och fastighetsbranschens många olika aktörer

Den här utbildningen är speciellt framtagen i samarbete med regionens näringsliv och möter företagens behov. Därför är det lätt att få jobb efter examen.

Brinner du för hållbar utveckling? Som fastighetsingenjör får du arbeta med optimering av energianvändning i fastigheter och dess energi- och miljöpåverkan samt projektledning i olika byggprocesser.

Bygg- och fastighetsbranschen har stora utmaningar för att uppnå de mål som ställs på energieffektivisering inom såväl ny- som ombyggnation och fastighetsförvaltning. I rollen som fastighetsingenjör ser du ett mervärde i att skapa långsiktigt hållbara byggnader och en sund inomhusmiljö med hjälp av smarta och innovativa lösningar. Vikten av att samverkan fungerar mellan bygg- och fastighetsbranschens många aktörer är avgörande för att skapa optimala fastighetslösningar. Här får du en avgörande roll.

För mer information om Fastighetsingenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

När du söker till den här utbildningen tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. För att vi ska göra detta behöver du fylla i en kompetenskartläggning vid ansökan. 

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Matematik 2 eller motsvarande.

Urval

Om det blir aktuellt med urval för den utbildning du sökt kommer du att få en kallelse och mer information efter sista ansökningsdag. Mer information om hur ansökan fungerar kan du hitta på Jönköping Universitys hemsida.

Anmälan

Du anmäler dig till fastighetsingenjörsutbildningen på Jönköpings Universitys webbplats.

Anmälan öppnar 15 mars 2022.

Upplägg

Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med branschorganisationer och företag tagit fram utbildningen så att den lever upp till marknadens kompetensbehov.

Undervisningen sker på plats på Campus Värnamo två till tre dagar per vecka genom föreläsningar, handledning och studiebesök. Övrig tid sker arbete i grupprojekt samt självstudier. Du förväntas lägga cirka 40 timmar i veckan på dina studier.

Kursinnehåll

100 yrkeshögskolepoäng (Yhp) motsvarar en termins heltidsstudier.

År 1

Fastigheter i samhället, 50 Yhp
Byggprocessen, 20 Yhp
Byggnad – klimatskal, 30 Yhp
Juridik, projektledning och beteendefrågor, 20 Yhp
Energisystem – miljöpåverkan, 30 Yhp
Installationer, 25 Yhp
Installationssamordning, 25 Yhp

År 2

Energieffektivisering, 30 Yhp
Ekonomi, inriktning fastighetsekonomi, 20 Yhp
LIA 1, 50 Yhp
Driftoptimering, 25 Yhp
Examensarbete, 25 Yhp
LIA 2, 50 Yhp

Praktik

I våra yrkesutbildningar lägger vi stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke. Därför är utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Under utbildningens gång jobbar du med skarpa projekt i flera kurser.

En fjärdedel av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nya kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från olika branschprofiler.

Förutom yrkeskunskaper ställer arbetsgivarna även krav på din anställbarhet, det vill säga din förmåga att ta ansvar, vara driven, ha en god samarbetsförmåga och vara lösningsfokuserad. Detta får du också träna på under utbildningstiden.

Examen, diplom m.m.

Yrkeshögskoleexamen, fastighetsingenjör.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsingenjör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fastighetsingenjör från Jönköping University, fyll i följande uppgifter: