Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
300 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Elprojektör

Elprojektör

Elbranschen har ett stort behov av kompetenta medarbetare på alla nivåer

Den här utbildningen är framtagen i samarbete med branschen och ger dig möjlighet att vidareutveckla din kompetens.

Det här är en mycket intressant utbildning för dig som vill vidareutbilda dig och/eller har erfarenhet av att jobba inom branschen, och som vill ha en ny inriktning i din karriär. Utbildningen ger fördjupad branschkompetens och vidareutvecklar dina kunskaper inom elprojektering och elkonstruktion. Den har skräddarsytts för att möta behoven hos regionens företag, vilket innebär att du efter avslutad utbildning kan få jobb hos el- och energiföretag eller stora konsultföretag. I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat AFRY, EON, Jönköpings Energi, Projektengagemang, Projektteknik, Vinnergi, WSP.

Utbildningsmomenten omfattar bland annat kurser i ellagstiftning och entreprenadjuridik, ritning i CAD-miljö, dokumenthantering och projektledning. Du får också lära dig de i elprojekteringsbranschen vanligast förekommande programmen som Magic CAD och Elvis. Genom praktiken (LIA) på ett företag får du värdefulla kontaktytor i branschen redan under utbildningen.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerandeär du också berättigad till stöd från CSN.

För mer information om Elprojektör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du många olika karriärmöjligheter. Du kan bland annat jobba som elprojektör, elkonstruktör, eltekniker eller CAD-ritare inom elteknik eller som teknikkonsult. Du kan också välja en karriär som yrkeslärare eller arbets- och serviceledare inom el.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

Kurser

Yrkesrollen 23 Yhp
Regler och standarder 12 Yhp
Elinstallationer i byggnader 40 Yhp
Lärande i arbete 1 25 Yhp
Elkonstruktion 38 Yhp
Intelligenta hus och entreprenadjuridik 25
Lärande i arbete 2 25 Yhp
Projektering och projektledning 12 Yhp

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Elprojektör.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt
- Elektromekanik, 100 p med lägst betyg G/E
- Mekatronik 1, 100 p med lägst beryg G/E
eller motsvarande kunskaper

När du söker till den här utbildningen tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Ansökningstid: 2021-03-15 - 2021-04-15

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elprojektör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Elprojektör från Jönköping University, fyll i följande uppgifter: