Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Digital transformationsledare

John Ericsson Institutet
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Digital transformationsledare

Om utbildningen

En utbildning som ger dig en unik bredd och spetskompetens för att driva digitala förändringar och bygga framtidens städer med fokus på hållbarhet. Du får hög förståelse för teknologier som AI, AR och IT-säkerhet.

Gör företag och städer mer digitala och hållbara

Vad gör en Digital transformationsledare inom samhällsbyggnad?

Du är en projektledare som utvecklar och genomför digitalisering och hållbarhetsarbete. Du är insatt i AI, IOT, AR och har hög förståelse för IT-säkerhet. Det är dig man vänder sig till när man vill ha förslag och genomföra förändringar som Fastighetsautomation, Smart Grid och Smart City för att nämna några områden. Kort sagt, du möjliggör nya digitala tjänster, effektiviserar gamla och bygger framtidens städer.

Utvecklar och driver digitaliseringen

Digitaliseringen möjliggör nya, effektivare och bättre arbetssätt. Den påverkar allt från planering och bygglovsfrågor till genomförandet av projekt och förvaltning av fastigheter. Som Digital transformationsledare inom samhällsbyggnad ser du till att dessa förändringar genomförs på bästa sätt.

1500 personer behövs

Behovet av att energieffektivisera ökar ständigt bland annat på grund av den rådande elbristen. Digitaliseringen är här för att stanna och med fler saker som går att mäta, styra och koppla upp, ökar även behovet av att hitta personal med rätt utbildning. Kompetensbehovet växer över alla branscher. I Sverige kommer det behövas minst 1 500 personer som ansvarar för digitalisering av fastigheter och städer de närmaste åren.

EU och Agenda 2030

EU driver en aktiv digitaliseringsagenda och för att nå upp till ställda direktiv krävs den kompetens som utbildningen Digital transformationsledare inom samhällsbyggnad ger. Även FN:s globala mål gör att behovet av kompetensen är stor för att klara kraven och lagarna.

Jobba med kvalificerade och specialiserade uppgifter

Efter denna utbildning kan du  jobba med mer kvalificerade och specialiserade uppgifter inom digitaliseringsprocessen med fokus på hållbarhet.

Kompetens som utbildningen ger:

 • Kunna driva digitala transformationsprojekt med fokus på hållbarhet.
 • Ha en holistisk bild över verksamheten eller organisationen.
 • Kunna projektleda.
 • Utveckla och implementera strategier för digitalisering och hållbarhetsarbete.
 • Förstå uppbyggnad av IT-nätverk och IT-infrastruktur.
 • Insatt i relevant lagstiftning inom hållbarhet och digitala verksamheter (bl.a Agenda 2030).
 • Kunna hantera nya teknologier, såsom ex. AI, AR, VR, Digitaltvilling, Plattformar.
 • Förståelse om  IT-säkerhet.
 • Förändringsleda och beteendeförändra verksamheter och människor.
 • Utföra nuvärdesanalys för samtliga discipliner.

Stort behov

Behovet av att energieffektivisera ökar ständigt på grund av den rådande elbristen. Digitaliseringen är här för att stanna och med fler saker som går att mäta, styra och koppla upp ökar även behovet av att hitta personal med rätt utbildning. Kompetensbehovet växer över alla branscher.

Efter avslutad utbildning har du följande kunskaper:

1. Specialiserade kunskaper inom såväl teoretisk och praktisk digital transformation inom alla teknologiområden samt fördjupade kunskaper i FN:s hållbarhetsmål.

2. Kunskaper om och överblick över angränsande yrkes- och kompetensområden såsom Industriell automation, IT arkitektur, Fastighetsautomation, Smart Grid, Smart City, produktion, förvaltning, underhåll, ekonomi, Augmentet Reality, Artificiell intelligens, digitala tvillingar.

3. Kunskaper om arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom teoretisk och praktisk pedagogik, förändringsledning och anpassning till nya affärsmodeller, med hållbarhetsfokus.

4. Lösa sammansatta problem inom kombinationen offentliga organisationer och marknadsstyrda organisationer. Bland annat Industriell automation, IT arkitekturer, Fastighetsautomation, Smart Grid, Smart City, Produktion, Förvaltning, Underhåll, Ekonomi, Augmentet Reality, Artificiell intelligens, digitala tvillingar, mm.

Praktikperioder

Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk. JEI finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö och har starka relationer med arbetslivet i dessa regioner. För att säkerställa LIA-platser på distansutbildningen kommer bland annat dessa kontakter som täcker flera FA-regioner, att aktiveras.

Cirka 9 av 10 får jobb

Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Nära samarbete med branschen

John Ericsson Institutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

YH-utbildningen Fastighetsingenjör är kostnadsfri

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Vi följer riktlinjerna från FHM

Utbildningen genomförs utifrån de riktlinjer och råd som gäller från Folkhälsomyndigheten.

Yrkesroller efter examen

 • Digital transformationsledare
 • Digital transformationsledare inom samhällsbyggnad
 • Digitaliseringsansvarig
 • Förändringsledare
För mer information om Digital transformationsledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja John Ericsson Institutet?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Auktoriserat utbildningsföretag

LIA/Praktik

Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk. JEI finns idag i Stockholm, Göteborg och Malmö och har starka relationer med arbetslivet i dessa regioner. För att säkerställa LIA-platser på distansutbildningen kommer bland annat dessa kontakter som täcker flera FA-regioner, att aktiveras.

Så ansöker du

Behörig till utbildningen är den som har:
1. Grundläggande behörighet som är gemensam för alla yrkeshögskoleutbildningar.
2. Särskild behörighet, som är specifik för utbildningen.

Grundläggande behörighet
Behörig att antas till utbildningen är den som:

• avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning (lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng),
• har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven
enligt punkt 1,
• är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är
behörig till motsvarande utbildning,
• genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet
eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar
att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskild behörighet

Yrkeserfarenhet: 1 år heltid inom tekniska installationer och/eller tekniska system alternativt inom IT-området.

Utöver grundläggande behörighet krävs dokumenterad yrkeserfarenhet inom arbete med tekniska system eller inom IT (säkerhet, nätverk, plattformar) omfattande minst ett år på heltid.

John Ericsson Institutet

Marknadsledande på utbildningar inom fastighetsbranschen

Vill du ha en rolig studenttid och ett stimulerande jobb när du är klar? Välkommen till John Ericsson Institutet som är marknadsledande på yrkesutbildningar inom fastighetsbranschen. Hos oss hittar du skräddarsydda utbildningar för Fastighetsförvaltare, Fastighetsingenjörer samt Drift- och fastighetstekniker. Välj...


Läs mer om John Ericsson Institutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital transformationsledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

John Ericsson Institutet

Tulegatan 41
113 53 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital transformationsledare från John Ericsson Institutet, fyll i följande uppgifter: