Visa studentum.se som: Mobil

Jessenius Faculty of Medicine

Studera till läkare i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du studera medicin på Jessenius Faculty of Medicine i Slovakien. Skolan tillhör fakulteten Commenus University som grundades 1919 och är landets största universitet. I staden Martin studerar du medicin på engelska tillsammans med internationella studenter från bland annat Norge, Tyskland, Israel och Sverige. Läkarutbildningen på Jessenius är Blueberrys mest prisvärda!

Varför studera med Blueberry?

Blueberry har en lång erfarenhet av utlandsstudier världen över. Vi har nu skapat en ny expertsektion på Blueberry som omfattar Blueberry Läkarstudier inom EU, Blueberry Tandläkarstudier inom EU och Blueberry Veterinärstudier inom EU. Där har vi med omsorg valt ut högt rankade universitet där lärarna är engagerade och undervisningen är casebaserad. En värdefull praktikperiod är inkluderad i utbildningen. Vi har handplockat skolor i olika prisklasser med en bra mix av studenter med olika nationaliteter. 

Blueberry hjälper dig med:

  • Att jämföra olika universitet och läkarprogram så du lättare kan ta ställning till vad som passar dig bäst
  • Antagningsbedömning och förberedelse inför ev antagningsprov
  • Hjälp med de dokument som ska skickas till universitetet. Steg för steg hjälper vi dig genom processen.
  • Budgethjälp. Vi hjälper dig hålla koll på utgifterna även för boende och andra kostnader.
  • Kontakt med andra sökande och studenter som redan läser utomlands. 

All vår rådgivning är personlig och vi hjälper dig genom alla steg från första kontakten med oss tills du är på plats och kan påbörja dina läkarstudier. Och som alltid på Blueberry är vår service och rådgivning helt kostnadsfri eftersom vi arbetar på uppdrag av de universitet vi samarbetar med.

Program som erbjuds på Jessenius

Studera till läkare - 6 år 

Ansökningsprocessen

Antagningskrav

För att bli antagen till Jessenius krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Processen

Antagningsproven kommer att hållas online vid två tillfällen under våren. Provet testar dina kunskaper i biologi och kemi med en uppsättnings av flervalsfrågor. Provet tar 80 minuter. Studenter har möjlighet att ta detta test en gång per år.

Blueberry har möjlighet att ge ut övningsmaterial med provfrågor, detta får du tillgång till vid en ansökan med oss.

Sista ansökningsdatum

Jessenius Faculty of Medicine har deadline i början av juni för höststarten.

Livet som student i Slovakien

Boende

Jessenius Faculty of Medicine erbjuder två olika studentboenden på campus och det är främst första årsstudenter som väljer att bo på campus. Om du vill bo på skolan så hjälper skolan dig att boka ett sådant boende när du blivit antagen till skolan, då får du mer information kring detta. Vanligaste är dock att hyra lägenheter i andra hand och ofta ihop med klasskompisar för att få ner hyran. Priserna varierar från EUR 49,50 (ca 500 SEK) till EUR 155,50 (ca 1 600 SEK) per månad.

Studentliv

Charmiga staden Martin ligger i norra Slovakien. Staden är lite mindre med runt 60 000 invånare och har en lugn och mysig atmosfär. Naturen är mycket vacker och här har du närhet till nationalparker och berg att utforska på din fritid. Här finns möjlighet till skidåkning under vinterhalvåret, i närheten av universitet ligger nämligen en ski-resort. Priserna i Martin och mycket förmånliga för dig som student, både när det kommer till boende och andra levnadskostnader. Boendekostnader ligger månadsvis från 500 kr och uppåt. Här får du mycket för pengarna, även med en studentbudget! 

Praktik

Den praktiska delen av utbildningen sker bland annat på ”Martin University Hospital” som skolan har ett nära samarbete med. Sjukhuset fungerar som ett universitetssjukhus där läkarstudenter under tredje året får praktisera.

Utbildningskostnad

Kursavgifterna på Jessenius Faculty of Medicine betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan. Kontakta oss för aktuella terminsavgifter!

Vad händer efter utbildningen?

Efter avslutad medicinutbildning utomlands gäller din legitimation i hela EU. Du kan alltså välja att fortsätta jobba i antingen Slovakien, Sverige eller något annat land inom EU:s gränser. 


För mer information om Jessenius Faculty of Medicine , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Läkare Utbildningsform Längd Ort
Läkarutbildning på engelska - Jessenius Klassrum 6 år Martin

Visa alla

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Jessenius Faculty of Medicine

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jessenius Faculty of Medicine

L. Novomeského 9
036 01 Martin-Záturčie-Záturčie

Tel: 0840888499
www.blueberry.nu

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Jessenius Faculty of Medicine , fyll i följande uppgifter: