Visa studentum.se som: Mobil

Frontendutvecklare, Stockholm

JENSEN yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Stockholm
26 Augusti 2019 
augusti 2020 
augusti 2021 

Frontendutvecklare, Stockholm

Bli frontendutvecklare på 2 år!

Tack vare utvecklingen av smartphones och surfplattor har behovet av frontendutvecklare ökat. Efterfrågan på kompetensen är stor och med en frontendutbildning har du definitivt stora möjligheter till en karriär inom IT både i Sverige och utomlands!

Vem är du?
Är du en person som brinner för kod, tycker om problemlösning och att skapa tjänster och verktyg för andra kan frontendutveckling vara något för dig! Är du dessutom intresserad av design och att kontinuerligt lära dig nytt i en bransch i ständig utveckling bör du söka dig till frontendutveckling!

Det här blir du:
Med en utbildning inom frontendutveckling kan du ta roller som:

Frontendutvecklare
Webbutvecklare
JavaScript-utvecklare

Konsultbolag inom IT och kommunikations- och webbyråer efterfrågar frontendutvecklare, men även företag och myndigheter som primärt inte arbetar med IT-produkter efterfrågar kompetensen till sina IT-avdelningar. Programmering med tyngdpunkt frontend bedöms öka mycket bland IT-kompetens de kommande åren och efterfrågan på kompetensen är stor både i Sverige och utomlands. Tack vare utvecklingen av smartphones och surfplattor har behovet av frontendutvecklare ökat. Efterfrågan på kompetensen är stor och med en frontendutbildning har du definitivt stora möjligheter till en karriär inom IT.

Det här får du arbeta med:
Som frontendutvecklare skapar du med hjälp av kod det presentationslager som gör att människor kan interagera med tekniken, du arbetar med det man ser och använder när man surfar på en webbplats.

Det handlar om att ta fram lösningar som anpassar sig efter de olika digitala plattformar som används idag och skapa logisk och effektiv kod så att sidorna blir lättlästa, snabbladdade och användarvänliga oavsett om man använder en webbläsare, smartphone eller surfplatta. En frontendutvecklare arbetar huvudsakligen med modern webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS.

I denna utbildning får du specialiserade kunskaper inom frontendutveckling med JavaScript men också överblick över angränsande områden som projektledning, testning, backendutveckling och UX/UI. Du kommer att kunna arbeta med att planera, utföra samt identifiera resurser för att kunna utveckla säkra webbapplikationer med frontendutveckling.

Du kommer kunna lösa sammansatta problem inom frontendutveckling och webbsäkerhet, och kunna resonera kring för- och nackdelar med val av olika tekniska lösningar. Efter utbildningen är målet att du självständigt ska kunna ansvara för frontendutvecklingen i ett webbprojekt med särskilt fokus på säkerhetsapekter och vara delaktig i kvalitetssäkring av webbutvecklingsarbetet genom att övervaka och följa upp att projektet levererar det som definierats enligt kravspecifikation, samt vid behov kommunicera problem och ge förslag på lösningar.

Kurser:

– Grundläggande JavaScriptprogrammering
– Frontendutveckling - klient
– Säker kommunikation över internet
– Frontendutveckling - server
– Webbramverk för JavaScript
– Webbsäkerhet - analys och implementation
– Agil projektmetodik och testning
– Avancerad webbutveckling med JavaScript
– Paketering, leverans och uppföljning
– Examensarbete
– Lärande i arbete 1
– Lärande i arbete 2
– Konsult- och affärskunskap

För mer information om Frontendutvecklare, Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökningskrav
Programmering 1 eller motsvarande
Matematik 2 (a,b,c)/B eller motsvarande
Engelska 6/B eller motsvarande

Ansökan
Ansökan görs via JENSEN Yrkeshögskolas hemsida.
Ansökan är öppen mellan 8 februari-1 maj 2019.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

JENSEN yrkeshögskola

JENSEN yrkeshögskola

Tillsammans med JENSEN yrkeshögskola tar du första steget mot din nya karriär! Skolans utbildningskoncept ”Träning för verkligheten” innebär en helhetssyn på vad som krävs för att du ska lyckas med dina studier, utvecklas som person och bli framgångsrik i din...


Läs mer om JENSEN yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frontendutvecklare, Stockholm

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

JENSEN yrkeshögskola

Lindholmspiren 5
417 56 Göteborg

Tel: 08-450 22 00
www.jensenyh.se


Kursinnehåll

Innehåll:

– JavaScript och ECMA-6
– HTML5, avancerad styling med CSS3 och utveckling med hjälp av CSS preprocessors. Frontend-ramverk, webbutveckling för olika webbläsare, responsiv design och designmönster.
– Kommunikation över internet, AJAX och webbanrop över http, JSON
– Användarfokus, visuella presentationsmetoder, test i designfasen, granskning av kravspecifikation, användarupplevelsens påverkan samt teknisk implementation utifrån målgrupp.
MV*-ramverk (Model Viewer), tredjepartsbibliotek och datalagring. Funktionerna Create, Read, Update, Delete (CRUD).
– Scrum, Kanban, Lean, XP, Vattenfall/Gantt
– Avancerade webbapplikationer med hjälp av JavaScript, bland annat för ökad funktionalitet på olika mobila plattformar och operativsystem. Webbsäkerhet som hörnsten i utvecklandet av webbapplikationer.
– Komponenttestning, byggsystem, versionshantering, optimering, produktionssättning, uppföljning samt vidareutveckling.
– Användarupplevelse och interaktionsdesign, samverkan med formgivare och designers, vanligt förekommande analysverktyg.
– Agile/Scrum, entreprenörskap, kundkommunikation, kravställning, user stories, dokumentation, leverans och presentation för kund.

Beställ information

För att få mer information om Frontendutvecklare, Stockholm via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner