Visa studentum.se som: Mobil

Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling

Jakobsbergs Folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Jakobsberg
1,5 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-24 - Jakobsberg

Om utbildningen

Bli personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling!

Som deltagare hos oss får du aktuell kunskap för att kunna arbeta med träning och hälsa, oavsett om du vill jobba i träningsbranschen eller som egenföretagare. Vi skapar hög kvalitet i undervisningen genom våra välmeriterade lärare och via ett nära samarbete med branschen. Våra utbildningar kvalitetssäkras av bl.a. Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare) och Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

Med över 35 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska kunna arbeta med ditt drömyrke. Med djupa ämnesstudier inom relevanta ämnesområden blir våra deltagare eftertraktade på arbetsmarknaden och anställs av bl.a. Actic, Sats och andra gymkedjor eller arbetar som egenföretagare. På vår hemsida kan du läsa mer om vilka ämnesområden som ingår i kursen.

Utbildningen förbereder dig att arbeta med personlig träning ur ett hälsofrämjande, prestationsutvecklande och skadeförebyggande perspektiv. Vidare ska du kunna arbeta med manuella behandlingstekniker, exempelvis som massör, i främjande, förebyggande och rehabiliterande syfte. Under kursen kommer du regelbundet möta branschföreträdare och andra viktiga personer med spetskompetens inom sina områden. 

Utmärkande för vår PT-utbildning är bl.a:

  • En av branschens längsta med över 1600 lärarledda timmar och hög lärartäthet.
  • Över 130 timmar individuell klientpraktik.
  • Kursen är kostnadsfri, där du enbart betalar för personliga omkostnader.
  • Utbildningen är CSN-berättigad.
  • Hög anställningsbarhet med flera yrkesutgångar i samma utbildning..
  • Hög undervisningskvalitet som åstadkoms av lärare med stor pedagogisk skicklighet och branschkännedom.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser. 

För mer information om Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Jakobsbergs Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Studietakt

Utbildningen bedrivs på heltid. Under vårterminen bedrivs utbildningen på distans för att du ska kunna kombinera med arbete.

Ansökan och behörighet

Kursen vänder sig till dig som har förkunskaper motsvarande vår utbildning till Hälsoutvecklare eller liknande. Läs mer på vår hemsida.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till personlig tränare och massör. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Branschrådet för hälsa och Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se, en nationell PT-licens som krävs för att få anställning hos de flesta arbetsgivare).

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad. Läs mer om kostnaderna på kursens sida.

Jakobsbergs Folkhögskola


I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm,ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal...


Läs mer om Jakobsbergs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs Folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 8 recensioner.

trulpen
Gedigen och omfattande
Bengt Jönsson Kommentar:
Härligt att höra!
Elev
Jätte bra utbildning med bra innehåll som kommer ta en långt i både livet och som arbetande PT. Dock är pressen stor pga för mycket prov under en alldeles för kort tid. Lärarna undervisar om att inte stressa och hur farligt stress är för hälsan endå är det precis vad man blir tvungen att gör för att hinna klart med alla uppgifter och prov för at...
Bengt Jönsson Kommentar:
Kul att du tycker vår utbildning är bra! Precis som du skriver är studietempot högt, motsvarande ett heltidsarbete och kräver en god förmåga att planera sina studier. Då vi har en hög lärartäthet finns samtidigt stora möjligheter att få hjälp och stöd av dina lärare.
Visa mer
Luis
Så omfattande och lärorik utbildning. Jag fick massa nya kunskaper samtidigt som jag fick träffa och lära känna andra härliga och fina kurskamrater!
Bengt Jönsson Kommentar:
Vi gläds över ditt omdöme. Lycka till med kunskapen i ditt kommande arbetsliv.
Recensioner
Recensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 147 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning hälsa, prestation och behandling från Jakobsbergs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: