Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Visual Design - Master

Istituto Marangoni
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Milano
Klassrum
1 år
Heltid/deltid
Startdatum: Januari och september - Milano
Visual Design - Master

Om utbildningen

Studera en masterutbildning inom Visual Design i Milano!

Syftet med masterprogrammet i Digital Art Direction är att utbilda en ny yrkesperson: den så kallade ”Nexter”. En Nexter är både en digital art director och en kommunikationsstrateg som kan utforma och leda relevanta integrerade kommunikationsprojekt. De är experter på design för digital kommunikation och är väl förtrogna med nya medier, framväxande teknik och de senaste trenderna. Nexters representerar också en god förbindelse mellan kommunikations-, reklam- och varumärkesvärlden och byråer som specialiserat sig på användning av digitala medier. Masterprogrammet i digital art direction utvecklas i samarbete med McCann Worldgroup Italien.

För mer information om Visual Design - Master, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Denna Masterutbildning kommer i två inriktningar:

  • Digital Design for Immersive Experiences
  • Digital Art Direction

Studerar du Digital design for immersive experiences kommer deltagarna att uppmuntras att anlägga ett både strategiskt och kreativt perspektiv på de många olika användningsområdena för XR. I ett föränderligt tekniskt landskap, som domineras av de nya medierna och virtualiseringen av vardagen sammanstrålar tre centrala aspekter av design mer och mer:

  • De fantastiska kreativa möjligheter som uppslukande teknik ger (t.ex. sakernas Internet, förstärkt verklighet, virtuell verklighet, eXtended Reality, artificiell intelligens, videospel)
  • Behovet av att förbättra den mänskliga uppfattningen
  • Kopplingen mellan fysiska miljöer och digitala världar

Utifrån detta kommer studenterna utforma uppslukande sensoriska installationer som förstärks av generativt multimedieinnehåll, digitala konstutställningar, projektionskartläggning av målningar, ljus, animerad grafik och musik.

Istituto Marangoni

Välkommen till Istituto Marangoni!

Istituto Marangoni har skolor på nio platser runt om i världen. Vill du studera mode, design eller konst på absolut toppnivå, i en kreativ internationell miljö? Då har du kommit helt rätt! Här erbjuds en multikulturell upplevelse, med en möjlighet...


Läs mer om Istituto Marangoni och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Visual Design - Master

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Visual Design - Master från Istituto Marangoni, fyll i följande uppgifter: