Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Arts Curating

Istituto Marangoni
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Florens
Klassrum
3 år
Heltid/deltid
Startdatum: Januari och september - Florens
Arts Curating

Om utbildningen

Studera Arts Curating i Florens!

Den samtida världen kräver ett nytt sätt att tänka på konst, kulturarv och mer allmänt på kreativitetssystemet. Den treåriga konstcuratorutbildningen omdefinierar konstupplevelsen genom att främja kulturella korsningar och överlappningar, för hybridiserade och blandade ämnesområden som bildkonst, mode, design, fotografi, film, performance och nya medier.

Kursen syftar till att utbilda yrkesverksamma som kan förmedla kultur och främja det historiska och konstnärliga arvet. Genom att återuppfinna konstupplevelsen med hjälp av begreppen kontaminering, eklekticism och digitalt experimenterande. I detta perspektiv blir konservering och skrivande två verktyg för att konstruera visnings- och utställningsprojekt, publicera bidrag och medieinnehåll, där historisk kunskap, kritiskt tänkande och teknisk innovation möts med blicken riktad mot framtidens konst.

För mer information om Arts Curating, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du fokusera på: 

  • Konsthistoria
  • Konstkritik
  • Konservering
  • Redaktionellt system
  • Konstförvaltning

Upplägg

Grunden för den treåriga utbildningen i konstkonservering bygger på ett dynamiskt och innovativt tillvägagångssätt. Med ständiga utflykter och tvärvetenskapliga dialoger,  erbjuds en perfekt blandning av en gedigen teoretisk utbildning och en yrkesinriktad syn som kan möta utmaningarna från inom kultur och kreativitet med deras ständiga förändringar.

Istituto Marangoni

Välkommen till Istituto Marangoni!

Istituto Marangoni har skolor på nio platser runt om i världen. Vill du studera mode, design eller konst på absolut toppnivå, i en kreativ internationell miljö? Då har du kommit helt rätt! Här erbjuds en multikulturell upplevelse, med en möjlighet...


Läs mer om Istituto Marangoni och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arts Curating

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Arts Curating från Istituto Marangoni, fyll i följande uppgifter: