Visa studentum.se som: Mobil

Gymnasiala kurser - Stockholm Stad

Iris
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Stockholm
Längd varierar
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Gymnasiala kurser - Stockholm Stad

Till Iris i Stockholms kommun kan du som bor i Stockholms kommun söka till. Kurserna erbjuds på heltid och deltid samt dagtid och kvällstid och passar dig med ett flexibelt schema. Bor du i Stockholms kommun och önskar söka till Iris studerar du antingen på skolan i Liljeholmen eller i Vällingby.

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som vill få en gymnasieexamen. Du kan läsa hela kurspaket eller enstaka kurser, höja eller komplettera betyg för att kunna söka till yrkesutbildningar, universitet och högskolor. Studera på hel- eller deltid, dag- eller kvällstid. Läs en kurs i taget eller flera ämnen samtidigt. Upplägget är anpassat för vuxna som kan ta ett självständigt ansvar för sina studier.

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Iris sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

För mer information om Gymnasiala kurser - Stockholm Stad , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du kan ansöka om grundläggande vuxenutbildning från det år du fyller 20 år. Du ansöker via Stockholms stads hemsida. På kommunens webbplats hittar du all information som gäller för kommunal vuxenutbildning, kurskatalog, ansökningsformulär och ansökningstider.

Kursinnehåll

Gymnasiala kurser:

Biologi, 1,2
Datorteknik 1a
Filosofi 1, 1a, 1b1
Fysik 1b2
Matematik 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c, 4, 5
Företagsekonomi 1
Geografi 1
Naturkunskap 1b,2
Religionskunskap 1, 1b
Samhällskunskap 2
Psykologi 1, 2a
Svenska 1,2,3
Svenska som andraspråk (SVA) 1

Om Iris i Liljeholmen

En kort promenad från t-banan i Liljeholmen, (10 minuter med röda linjen från T-centralen), ligger vår skola. Du kommer att trivas i fräscha lokaler, utrustade med wifi och modern teknisk utrustning. Här finns allt du behöver för att lyckas med dina studier.

Eleven är i fokus

Så är det på alla våra skolor och naturligtvis även i Liljeholmen. Här möter du kunniga och erfarna ämneslärare. Behöver du rådgivning kan du prata med våra studie- och yrkesvägledare som hjälper dig lägga upp studierna så att de fungerar för dig. Med bra planering och ett steg i taget blir det enklare att nå din dröm.

Hos oss ingår kursmaterialet

Utbildning är viktigt och hos ska alla ha råd att studera. Därför får du som är elev hos oss gratis kursmaterial. Det gäller skolan i Liljeholmen och alla våra skolor runt om i Sverige.

Du får studiestöd via CSN

Om man läser kurser på grundläggande eller gymnasial nivå kan man ansöka om CSN.

Itslearning handlar om din utbildning

Itslearning är en digital lärplattform som du får tillgång till när du studerar i Liljeholmen. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information.

Iris

Iris

Din utveckling - Iris uppdrag i över 100 år

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Med den längsta erfarenheten inom utbildning, stödinsatser, jobbmatchning och anpassningar förbereder Iris dig för dagens arbetsmarknad. Iris finns på ett 50-tal orter i hela Sverige och varje år genomgår tusentals personer någon av...


Läs mer om Iris och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Gymnasiala kurser - Stockholm Stad

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Iris

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Gymnasiala kurser - Stockholm Stad från Iris, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: