Visa studentum.se som: Mobil

Musiklinjen: Studioteknik

Ingesunds folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Arvika
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Arvika
Musiklinjen: Studioteknik

Musiklinjen: Studioteknik

Studioteknik

Kursen Studioteknik ingår i Musiklinjen och riktar sig till dig som vill lära dig grunderna inom musikinspelning och mixning. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i musik och ljudteknik, med fokus på att arbeta musikaliskt i studio med andra.

Det är en fördel, men inget krav, att du kan spela ett instrument eller sjunger. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av musikinspelning och mixning. Utbildningen fokuserar på att utveckla grundläggande färdigheter inom det studiotekniska området. Praktik och teori ligger parallellt under året, varvat med grupparbeten.

Du har även ämnen tillsammans med de andra musikutbildningarna som till exempel kör, musikteori och bruksinstrument (gitarr eller piano).

Du får utöver studioteknik erfarenhet av att arrangera och medverka på musikcaféer, konserter och sceniska projekt. Undervisningen sker i grupp. Självstudier, temadagar och friluftsdagar ingår också i ditt ordinarie schema.

Du har tillgång till skolans lokaler även utanför skoltid. Utbildningen ger dig kunskap om enklare musikproduktion, från idé till inspelning, mix och mastering.
Målet är att du efter året på Studioteknik grund ska kunna gå vidare med fortsatta studier inom musik, ljudteknik och musikproduktion.

För mer information om Musiklinjen: Studioteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Totalt antas ca 20 personer till Studioteknik och Spelmusik. För att ansöka till kursen Studioteknik räcker det att du har ett stort intresse för musik och ljudteknik. Du behöver inga tidigare erfarenheter. Det är önskvärt att du spelar ett kompinstrument och vill utveckla din röst. Ambitionen är att skapa en dynamisk grupp utifrån olika personligheter.

Ett antal sökande blir kallade till en intervju- och informationsdag. Under dagen genomförs en gruppövning i sång och rörelse samt ett samtal med lärare på skolan. Du som deltar vid intervju- och informationsdagen prioriteras vid antagningen.

Baserat på din ansökan och ditt deltagande på intervju- och informationsdagen bedömer vi:

 • Ambitions- och motivationsnivå
 • Utvecklingspotential
 • Vilja att bidra till gruppen
 • Om vi kan möta upp dina behov och förväntningar

Sista ansökningsdag: 15 april.

Utbildningens innehåll

Följande ämnen ingår i utbildningen:

 • Grundläggande inspelningsteknik
 • Grundläggande mixteknik
 • Ljudlaborationer i grupp
 • Musiklyssning
 • Musikteori
 • Körsång
 • Musikorienterade tillvalskurser
 • Bruksspel gitarr/piano

Ingesunds folkhögskola

Välkommen till Ingesunds folkhögskola

Är du redo för yrkeslivet och vill profilera dig eller förbereda dig för högre musikstudier, kan du välja någon av våra specialutbildningar. Hantverk eller Musiklinjen med olika inriktningar är några av de utbildningar vi erbjuder. Vi har också Allmän kurs...


Läs mer om Ingesunds folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musiklinjen: Studioteknik

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ingesunds folkhögskola

Ingesundsvägen
671 33 Arvika

Tel: 010-83 31 550
Fax 0570-385 75
www.regionvarmland.se

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musiklinjen: Studioteknik från Ingesunds folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: