Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Public Bid Manager, halvfart

IHM Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
Distans
24 veckor
Deltid
CSN-berättigad
Startdatum: Våren 2023 - Distans
Public Bid Manager

Om utbildningen

Utbildningen Public Bid Manager riktar sig till dig som arbetar med B2B-försäljning eller offentlig upphandling och ger dig ökad förståelse och fördjupad kunskap inom försäljnings- och anbudsprocessen mot offentlig sektor.

Vill du ta nästa steg i karriären och jobba strategiskt och operativt med försäljnings- och anbudsprocessen mot offentlig sektor. Distansutbildningen Public Bid Manager ger dig verktygen – antingen i en ny roll eller som ett komplement i din nuvarande tjänst.

Jobbar du eller har du jobbat med B2B-försäljning eller offentlig upphandling och vill utveckla din kompetens inom försäljning mot offentlig sektor? Lär dig mer om den politiska beslutsprocessen, lagarna som reglerar den offentliga upphandlingen, upphandlings- och utvärderingsmodeller och anbudsprocessens olika steg.

Utbildningen sker på distans, vilket gör det möjligt att studera utbildningen var du än bor eller befinner dig.

För mer information om Public Bid Manager, halvfart, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

För att ansöka krävs det att du har:

 • Grundläggande behörighet– slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.
 • Minst ett års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom B2B-försäljning; exempelvis som Account Manager, Key Account Manager eller säljchef. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.
  Alternativt:
 • Minst ett års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) av inköp inom offentlig sektor. Endast tjänstgöring som omfattar halvtid eller mer inräknas som yrkeserfarenhet.
  Alternativt:
 • Examen från tvåårig yrkeshögskoleutbildning inriktad mot B2B-försäljning eller inköp inom offentlig sektor eller motsvarande.

Följande dokument/filer krävs för att din ansökan skall bedömas som komplett:

 • Gymnasiebetyg
 • CV med tydlig beskrivning av dina arbetsroller
  och/eller:
 • Examensbevis från yrkeshögskola eller högskola.

Examen & Intyg

Du fördjupar din kompetens i att självständigt och i team arbeta med samtliga steg inom försäljnings- och anbudsprocessen mot offentlig sektor. Du får också kunskaper och färdigheter i att utifrån gällande offentlig juridisk lagstiftning och den egna verksamheten analysera, ta fram strategier och driva anbudsprocessen framåt.

Försäljning till offentlig sektor är en möjlighet för många företag att hitta nya intäktssätt när svensk industri och tjänstesektorn går in i en lågkonjunktur och såväl underleverantörer som konsultföretag tappar kunder från den privata sektorn. Potentialen är stor och det är också ett sätt för bolag att bredda sin kundbas, inte bara inom Sverige utan i alla EU-länder.

Efter utbildningen kommer du kunna jobba med ledning och ansvar för försäljnings- och anbudsprocessen mot offentlig sektor.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Fortsatta studier

HUR FUNKAR DET ATT LÄSA PÅ DISTANS?

 • Undervisningen startar med att du går igenom inspelat material från lärare ​
 • Du får instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter som ska lösas antingen individuellt eller i grupp ​
 • Du träffar övriga kursdeltagare i ett live-forum för att dyka djupare i vissa utvalda ämnen och diskutera de mest aktuella frågorna. Dessa spelas in och går att titta på i efterhand.

IHM Yrkeshögskola

Hitta din utbildning på IHM Yrkeshögskola

När du läser en YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens...


Läs mer om IHM Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Public Bid Manager, halvfart

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

IHM Yrkeshögskola

Fabriksgatan 25
41250 Göteborg


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Public Bid Manager, halvfart från IHM Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: