Korta YH-utbildningar

Cirkulär Affärsutveckling

Längd
24 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
24 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

SKAPA HÅLLBARA AFFÄRER

Cirkulär affärsutveckling lär dig mer om kretsloppsekonomi, hållbarhetsarbete och ekonomiska modeller med målet att kunna genomföra en omställning från linjär till cirkulär verksamhet.

Hållbarhetsomställningen sker på alla nivåer i samhället. Vår växande medvetenhet om de globala utmaningar vi står inför gör att företag vill ställa om och framtidssäkra sina verksamheter. Dessvärre saknar många organisationer och bolag de verktyg och arbetssätt som krävs för att omsätta ord till handling.

Utbildningen Cirkulär affärsutveckling bygger på den behovsbild som IHMs näringslivspartners uttryckt. Djupare och bredare kunskap om, och analys av, hållbarhetsmålen samt kopplingen till näringslivets
ansvar efterfrågas, liksom praktisk kompetens och metodik att integrera de globala målen i organisationsprocesserna utifrån företagens befintliga verksamhetsmål.

Utbildningen passar dig som vill fördjupa dina kunskaper inom organisationsutvecklande processer, få konkreta verktyg och arbetssätt som hjälper verksamheter med att genomföra omställning från linjära till mer cirkulära flöden. Du fördjupar din kunskap om cirkulära flöden, får verktygen att utveckla affären och leda förändringsarbetet på ett motiverande och verksamhetsnära sätt.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.

För mer information om Cirkulär Affärsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Cirkulär ekonomi och hållbar utveckling, 20 YH-poäng

Leda och motivera en cirkulär omställning, 20 YH-poäng

 

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

För att ansöka behöver du ha:

  • Grundläggande behörighet: Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 
    Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.
  • Minst 1,5 års yrkeserfarenhet på heltid (deltid omräknas till heltid) inom projektledning, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och/eller affärsrådgivning.

    Följande dokument/filer behövs för att din ansökan skall bedömas som komplett:
  • Gymnasiebetyg eller motsvarande
  • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

    Reell kompetens
    Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Läs mer på ihm.se.

Examen & Intyg

Efter utbildningen kan du arbeta strategiskt och operativt med att driva affärsutvecklingsarbetet mot mer cirkulära och hållbara affärsmodeller. Du lär dig behärska verktyg, exempelvis Cirkulär Business Model Canvas (CBMC), göra väsentlighetsanalys för hållbarhetsarbetet, producera och presentera Business Case för ledningen samt utveckla processer för omställning och förändringsarbete som tar företaget vidare mot mer cirkulära affärsmodeller och strategier.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cirkulär Affärsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Yrkeshögskola
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

Hitta din utbildning på IHM Yrkeshögskola

När du läser en YH-utbildning på IHM får du inte bara kompetens för ett efterfrågat framtidsyrke. Hos oss utvecklas du till en modig nytänkare, med förmågan att bryta invanda mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens...

Läs mer om IHM Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights