Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
4 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2020 - Stockholm
Sista ansökan: Våren 2020

Säljare B2B (YH)

Vill du jobba som en av företagets nyckelpersoner så är IHM:s YH-utbildning Säljare B2B din väg till kompetensen som krävs. Svenska bolag söker efter kvalificerade företagssäljare med förmågan att självständigt driva affärer och utveckla starka kundrelationer. Det gäller att ha förmågan att förstå kundens unika behov och utveckla lösningar som skapar affärsmässiga värden för alla parter. Säljare B2B kvalificerar dig för ta ansvar inom försäljning, marknadsföring och ekonomi – en kombination som gör dig mycket attraktiv för hela näringslivet.

– Utbildningen passade mig och min personlighet bra eftersom jag är en väldigt praktisk person och det är en väldigt praktisk och verklighetsförankrad utbildning.

Fabian Spennare, Easy Park 

IHM Business School

En YH-utbildning vid IHM Business School ger inte bara kompetensen som krävs för ett efterfrågat yrke, den utvecklar modiga nytänkare med förmåga att bryta mönster och driva innovation. Vill du vara med och forma morgondagens näringsliv är IHM din biljett in i ett av Sveriges största nätverk för utveckling. Fler än 50 000 personer har under 50 år examinerats från IHM vilket fogat samman oss med arbetsmarknaden på ett sätt som ingen annan skola kan mäta sig med. I nuläget utvecklar och genomför vi YH-utbildningar i nära samverkan med över 2000 partnerföretag i näringslivet och vi kan konstatera att många av våra studenter får jobberbjudanden redan under utbildningens gång. Svenska företag känner IHM Business School och med IHM i ditt CV så kommer de även vilja lära känna dig.

Utbildningens huvudmoment

 • Affärsekonomi
 • Affärsjuridik
 • Affärsmannaskap
 • Business English
 • Försäljning 1 – Komplex Försäljning
 • Försäljning 2 – Digital and Social Selling
 • Försäljning 3 – B2B
 • Försäljning 4 – Marketing Automation
 • Försäljning 5 – Key Account Management
 • Lärande i arbete 1
 • Lärande i arbete 2
 • Examensarbete

Så ansöker du

Ansökan
Ansökan är stängd. Vi inväntar beviljande gällande nya starter från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Mer info kommer i januari. Gör en intresseanmälan så håller vi dig uppdaterad!

Grundläggande behörighet
Slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng eller motsvarande.

Utöver det krävs godkänt betyg i en av dessa kurser:

 • Företagsekonomi 1
 • Entreprenörskap 1

Reell kompetens
Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Ta kontakt med skolan för mer information.

Examen & Intyg

EXAMEN

 • Utbildningen ger en Yrkeshögskoleexamen på 400 YH-poäng och motsvarar SeQF nivå 5, samt EQF nivå 5.

Kostnader

Avgift

 • Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.
 • Kostnad för litteratur tillkommer.

Reportage

”Vi kan inte släppa dig!”, sa de efter praktiken.

”Vi kan inte släppa dig!”, sa de efter praktiken.

Läs mer IHM Business School

Att praktik leder till jobb kan Michael Hellberg skriva under på. Via LIA, lärande i arbete, fick han jobberbjudande innan han ens tagit examen från Säljare B2B vid IHM Business School. Företaget skapade en helt ny tjänst för honom- bilförsäljare och projektledare för webben. 

Läs hela intervjun med Michael Hellberg här!


IHM Business School Stockholm

IHM Business School Stockholm

IHM Business School Stockholm

Lysande framtidsutsikter med IHM i ditt CV På IHM Yrkeshögskola tar vi vara på din talang och dina ambitioner. Hos oss blir du även en del av ett stort nätverk av framtida arbetsgivare och kollegor. 40.000 personer ute i näringslivet...


Läs mer om IHM Business School Stockholm och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Säljare B2B (YH)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

IHM Business School Stockholm

Beställ information

För att få mer information om Säljare B2B (YH) via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.