Visar 1-20 av 36 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 36 träffar
1
2

Bli löneadministratör

Utbilda dig till löneadministratör

Om siffror och service känns tilltalande för dig så bör du titta närmare på en utbildning till löneadministratör. I utbildningen får du bland annat kunskap om lönehanteringsprocessen, bokföring, företag och organisation samt lagar och regler kring lönehantering. 

Du som vill utbilda dig till löneadministratör kan gå en Yh-utbildning eller en yrkesutbildning. Båda dessa två utbildningstyper innebär att utbildningen varvar teori med praktik, något som är bra när du efter avslutad utbildning ska söka jobb. 

Beroende på vilken utbildning du går kan det se lite olika ut vad gäller inriktning. Vissa utbildningar till löneadministratör fokuserar på bokföring och andra mer på löneadministration. Du kan även studera på deltid eller på distans när du går en utbildning till löneadministratör. 

Att jobba som löneadministratör

Efter avslutad utbildning kommer du kunna ansvara för ett företags löneadministration och hela lönehanteringsprocessen. Du kan arbeta som anställd på ett företag eller som konsult. Du arbetar ofta självständigt och kan exempelvis ansvara för:

  • Anställningsavtal
  • Administration av ledigheter och förmåner
  • Rättelser och kontroller
  • Administration av sjuk- och arbetsgivarintyg
  • Pensions- och försäkringsadministration
  • Tolkning av kollektivavtal
  • Ge support till chefer och medarbetare

Rollen kan även innebära en hel del arbete med reseräkningar, utlägg och annan administration kopplad till de anställda. Det är även du som ser till att lönerna blir utbetalda. Att jobba som löneadministratör innebär oftast att man ha en blandning av administrativa och ekonomiska arbetsuppgifter. 

Jämför dina favoriter