Visar 1-20 av 34 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 34 träffar
1
2

Plugga en e-handelutbildning

Vad innebär e-handel?

En specifik definiton finns idag inte på begreppet, men kort och gott kan man säga att e-handel uppstår i samband med transaktioner på Internet. Exempelvis, när någon köper eller säljer en vara online. Idag har begreppet blivit globalt och de flesta produkter går att inhandla över nätet såsom kläder, böcker, elektronik, resor och mycket mer. Med det sagt, har e-handeln nått stora framgångar internationellt. Men varför det? Förutom att det är ett oerhört smidigt och bekvämt alternativ för konsumenten istället för att handla i fysiska butiker, möjliggör e-handeln även ökade volymer och bättre lönsamhet.

Vad kan jag jobba med inom e-handel?

En utbildning inom e-handel är vanligtvis bred och flertalet utbildningar är ofta nischade på ett eller annat sätt med en särskild inriktning. Beroende på vilken utbildningen du studerar kan du exempelvis jobba som:

  • E-commerce manager
  • E-handelskoordinator,
  • E-handelsansvarig
  • E-handelsrådgivare
  • Earknadskoodinator
  • Affärsutvecklare
  • Konsult på webb- och mediebyråer

Vad gör en e-commerce manager?

Ett vanligt förekommande yrke inom e-handel är ”e-commerce manager”. En e-commerce manager kontrollerar ett företags online-försäljning. De är ofta ansvariga för ett företags image samt att generera försäljning över nätet. Till sitt förfogande har de ofta ett team bestående av webbutvecklare vars uppgifter är själva byggandet och utseendet av websiten. Mer konkret kan man säga att en e-commerce manager har följande uppgifter:

  • Ansvar för samtliga online-aktiviteter
  • Skapa en affärsplan för verksamheten online
  • Hålla sig uppdaterad om online-trender
  • Uppdatera dator- och mobilsystem för att attrahera befintliga och framtida kunder
  • Rapportera online-försäljning
  • SEO (search engine optimization), sociala medier, content marketing, pay per click (PPC) och email marketing
  • Utveckla affiliatenätverk

Vart kan jag läsa en e-handelutbildning?

På Studentum hittar ett stort utbud av utbildningar inom e-handel. Många skolor erbjuder YH-utbildningar såsom e-commerce manager, digital marknadsförare, webbutvecklare e-handel, e-handelslogistiker, affärsutvecklare digital handel, product manager e-commerce och mycket mer. Dessa utbildningar hittar du i listan ovan. Utbildningarna är spridda över hela landet – det är bara att välja och vraka. Du kan bland annat studera i städerna Sockholm, Göteborg, Malmö, Borås och Linköping – för att bara nämna några. Det finns även e-handelutbildningar på distans. Då har du (oftast) ingen fysisk undervisning utan studerar online. Men var observant, en del utbildningar har obligatoriska fysiska träffar så kolla noga innan du söker.

Läs här om du vill veta mer om vad en YH-utbildning innebär.

Framtid för yrken inom e-handel

E-handeln genomgår en kraftig expansion och begreppet närmar sig att snarare bli en norm än enbart ett komplement till fysiska butiker. Därför har personal med befattning inom e-handel en viktig roll inom många företag, lokala som globala. Enligt prognoser om yrkens framtidsutsikter är det i framtiden lätt att få jobb inom e-handeln med liten konkurrens.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin E-handel som ges utomlands?