Yrkesutbildning

Stressterapeut

Humanify, Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
14 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Löpande start se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Löpande start

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Stressterapeut

Utbilda dig till Stressterapeut

Yrket som stressterapeut handlar om att undersöka och påverka andra människors problematik kring stress. Du kommer få teoretiska kunskaper om sambandet mellan stress och psykisk samt fysisk ohälsa. Du kommer få konkreta verktyg som du kan använda i samtal, avslappningsövningar och livsförändringar. Utbildningen passar dig som vill arbeta professionellt med att hjälpa andra människor genom terapi för att kunna hantera stress, ångest och livskriser. 

Studieupplägg

Utbildningen till stressterapeut sker på distans utan några fysiska träffar. Lektionerna är  inte schemalagda utan du bestämmer själv din studietakt och hur du vill studera. 

Lektionerna finns i vår digitala kursplattform som är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på kursplattformen.

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till stressterapeut

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som stressterapeut. Det är du som elev som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Du kan då omsätta dina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kan du starta eget företag. Du har  fått en bred kompetens att arbeta som stressterapeut och du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som samtalsmetodik, stresshantering, gestaltterapi, självkänska och självförtroende. 

Alla våra distansutbildningar är en sammansättning av olika utvalda kurser. Stressterapeut har ett flertal kurser med ett särskilt fokus mot samtalsmetodik, motivation och terapi, samtidigt som du kommer att skapa dig en grundläggande förståelse för psykiskt ohälsa och stress.

Kontaktinformation

Kundservice på växel: 010-641 01 24.
Öppet mellan 08:00 och 16:00 alla veckodagar

För mer information om Stressterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Examen & Intyg

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stressterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Henri
18 okt 2023
Mycket bra utbildning

100% nöjd med studieupplägget och min handledare. Rekommenderas!

Humanify
Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete...

Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Highlights