Personlig Assistent

Humanify
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
1 år
Heltid/deltid
14 900 SEK inkl. moms
Startdatum: Löpande start - Distans

Om utbildningen

Utbilda dig till Personlig Assistent

Personlig assistent arbetar med att stöda individer genom att skapa en bättre livskvalitet med en meningsfull och mera förutsägbar vardagsliv. Det kräver att du har ett empatiskt förhållningssätt med ett professionellt bemötande, samtidigt som du måste vara lyhörd över vilka särskilda behov som du behöver uppfyllas hos omsorgstagaren. Du behöver även ha en stor kunskap i funktionsnedsättningar och i olika kommunikationsverktyg för att kunna skapa ett gott samarbete.

Studieupplägg

Utbildningen till personlig assistent bedrivs på distans utan några fysiska sammankomster. Lektionerna och uppgifterna är är inte schemabelagda och du bestämmer din studietakt.

Lektionerna finns digitalt i kursplattformen och är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på våran kursplattform.

För mer information om Personlig Assistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Humanify?

Du väljer studietakt

Distansutbildning

Du väljer startdatum

Så ansöker du

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till personlig assistent. 

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning.

Examen & Intyg

MÖJLIGHET TILL EN PRAKTIK PERIOD SOM BLIR ETT INTYG I DITT DIPLOM

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som personlig assistent. Det är eleven som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Eleven kan då omsätta sina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som personlig assistent inom både den kommunala och privata sektorn. Det kan vara som stödassistent på en skola eller med omsorgsarbete hos en omsorgstagare.

Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som vård och omsorg, funktionsnedsättningar, samtalsmetodik och professionellt bemötande.

Humanify


HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete och...


Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Personlig Assistent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Humanify

Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsbruk

Tel: 010-641 01 24
Mobil 073-239 50 49
www.humanify.se

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Personlig Assistent från Humanify, fyll i följande uppgifter: