Visa studentum.se som: Mobil

Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens

Hudiksvall Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: 2022-08-15 - Distans

Videoreportage

Utbilda dig till Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens, distansutbildning

Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens

Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens

En utbildning för dig som vill jobba med människor inom arbetsmarknad, i utbildning, i skolan, föreningar, projekt eller inom stöd –och matchning och etablering.

Vad får du lära dig?

Utbildningen är yrkesinriktad. Utveckling av din egen yrkeskompetens, ledarskap och kommunikation sker genom praktiska övningar och verklighetsbaserade situationer som är grundstenar i utbildningen. Du får kunskap om de individuella processer som de som flyr går igenom. Kunskaper kring etableringen i Sverige. Det formella regelverk som styr etablering och arbetsmarknaden. Vi studerar kulturen i Sverige och flyktingarnas hemländer, religion, seder och bruk, fördomar, både egna och andras. Lärare och föreläsare är yrkesmässigt verksamma inom olika specialområden och tillför de senaste yrkeskunskaperna.

Utbildningens upplägg

Utbildningen bedrivs på modifierad distans under 1 år. 10 veckor  under året är man på plats i Hudiksvall, Det ingår som obligatoriska fysiska samlingar i snitt 3 dagar/ vecka under året. Övrig tid studerar du på distans.

För mer information om Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du som via gymnasiestudier eller Komvux har allmän behörighet för eftergymnasiala studier. Du kan även vara behörig om du skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt. Det kan vara annan svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet. Det viktiga är att du har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Du måste ha språkkunskaper som motsvarar Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Om du inte har dokument på det du kan, har du möjlighet att få din kompetens bedömd, genom att vi validerar din reella kompetens. Det är därför viktigt att du beskriver din bakgrund i din ansökan.

För mer information hur antagningen går till, besök gärna utbildningens hemsida. 

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen som integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens. Efter utbildningen kan du jobba med med människor inom arbetsmarknad, i utbildning, i skolan, föreningar, projekt eller inom stöd –och matchning och etablering eller hos andra som arbetar med integration.

Hudiksvall Yrkeshögskola

Hudiksvall Yrkeshögskola, Campus Hudiksvall

Yrkeshögskola (Yh) är en eftergymnasial utbildningsform där arbetslivet medverkar i planering, utveckling och drift. Yrkeshögskolan ska säkerställa att det finns utbildningar inom branscher med ett uttalat behov av arbetskraft. Detta innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar beroende på...


Läs mer om Hudiksvall Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Hudiksvall Yrkeshögskola

Hudiksvall Yrkeshögskola

Trädgårdsgatan 4
824 80 Hudiksvall

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Integrationspedagog med arbetsmarknadskompetens från Hudiksvall Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: