Streamingproducent

House of Minds
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
6 veckor

Videoreportage

Live-streaming-specialist

Om utbildningen

Gå onlineutbildningen Live-streaming-specialist på House of Minds

Vad lär du dig på utbildningen live streaming?

Som streaming specialist behärskar du planering, genomförande och uppföljning av professionella live-sända events, möten och konferenser. Du lär dig de tekniska huvudkomponenterna såsom plattformarna, mjukvarorna och den tekniska utrustningen. Du måste behärska story-telling, content, miljö, gestaltning, dynamik och interaktion. Du lär dig också att professionellt använda de element som fångar och bibehåller intresse i en live streaming produktion såsom videos, intervjuer, tävlingar, quizz, spel, power points, prezis mm.

Hur genomförs utbildningen Live streaming specialist?

Streaming specialist bedrivs online och med två (2) platsträffar i Stockholm. Du pluggar  under 6 veckor. Varje vecka har du ca 3-4 timmar lärarledd undervisning och handledning. Du avsätter också tid för individuellt lärande, produktioner och projekt.

Esen Studios har fullt utrustade toppmoderna lokaler för streaming och live-sändningar i Köpenhamn och Stockholm (Bromma). Detta är basen för våra platsträffar och våra sändningar. Du kan boka plats för pluggande i våra studios under hela din utbildning. Du som läser till streaming specialist har också ett digitalt klassrum och ett LMS (Learning Management System) för eget lärande, event och grupparbeten online. Alla föreläsningar spelas in och kan nås digitalt under hela utbildningen.

För mer information om Streamingproducent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Vem bör gå utbildningen till Live-streaming-specialist?

Alla som vill förmedla budskap som når fram och påverkar ska gå utbildningen streaming specialist. Den breda målgruppen är alla organisationers kommunikatörer, marknadsförare, säljpersonal, HR och ledning. Live streaming kompetens är redan idag ett måste för medarbetare inom mötes- event-, besöks-, och servicenäringarna. Även kommunikationsbranschen (reklam, pr, film, media mm) och utbildningsbranschen är två tydliga tydliga målgrupper för professionell kompetens inom live streaming.

Kostnader

13 900 sek inkl moms.

Kursledare

Vem leder utbildningen live streaming?

Utbildningen live streaming leds av några av landets mest meriterade specialister inom mediaproduktioner, e-sport, live-studios och live streaming. Esen Esport och Esen Studios säkerställer engagerade tekniska kursledare tillsammans med toppmodern teknik och utrustning. Aeroporto Film står för mer än 25 års erfarenhet av mediaproduktioner och event för nationella tv-sändningar, webb-tv och företagsevenemang. En unik bas för att göra dig till en ytterst kompetent och eftertraktad streaming specialist.

Johan Grape

Kursledare Johan

Johan Grape är VD för Esen Esport och Esen Studios som är börsnoterade och etablerade i Stockholm och Köpenhamn. Johans roll som VD innebär strategisk och operativt ansvar inom live-sändningar och streaming för såväl e-sportsbolag som för större organisationer som anordnar professionella live-events i regi av Esen. Johan är strategisk samarbetspartner och utvecklar samverkan mellan spelutveckling och e-sport i Skandinavien.


Mattias Holmer

Kursledare Mattias

Serieentreprenör med erfarenhet av affärsutveckling, marknadsföring och kommunikation för varumärken såsom Absolut Vodka, Fjällräven, Electrolux, Midroc m fl. Mattias är producent och projektledare med 25 års erfarenhet av medieproduktioner från nationella tv-sändningar, webb-tv och större företagsevenemang. Mattias är också utbildare och coach för professionella live-sändningar och streaming, samt rådgivande partner för start-ups och finansiering i tillväxt.

Examen & Intyg

Efter godkänd kunskapskontroll får du ett diplom som bevis för din nya kompetens. Självklart är vi också gärna din referens inom området om du vill det.

Kursinnehåll

  • Innehåll, storytelling och dynamik
  • Produktionsplattformar för streaming och live-sändning
  • Distributionsplattformar för streaming och live-sändning
  • Interaktion i streaming och live-sändningar
  • Körschema, logistik och teknisk specifikation
  • Regelverk runt streaming och live-sändningar
  • Slutprojekt streaming och live-sändningar

House of Minds

House of Minds - ett viktigt steg mot ny kunskap och nya perspektiv

Kompetens och engagemang går hand i hand för att du och vi ska lyckas. I stort och smått. Hos oss är du stjärnan och vi ger dig verktygen och kunskapen. Våra föreläsare och medarbetare tillhör de mest erfarna och framgångsrika...


Läs mer om House of Minds och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Streamingproducent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

House of Minds

Johannesfredsvägen 5
168 69 Bromma

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,9)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Streamingproducent från House of Minds, fyll i följande uppgifter: