Om utbildningen
Stödpedagog
Vill du ge vardagsstöd åt personer med kognitiva funktionsnedsättningar och ta dig an en kvalificerad yrkesroll? En yrkesroll som innebär ett ökat ansvar för individfokus, kvalitet och helhetssyn för verksamheten då är det här utbildningen för dig.
Utbildningen till Stödpedagog är 2 år (4 terminer), utbildningen är på distans och studietakt är 50% så att du kan kombinera arbete med studier. Välkommen med din ansökan!
Som stödpedagog kommer du bland annat att kunna planera åtgärder och aktiviteter för personer med funktionsvariationer utifrån ett salutogent förhållningssätt, kunna identifiera och förslå olika kommunikationshjälpmedel.
Utbildningen kommer även att ge goda kunskaper i hur man kan samverka och planera aktiviteter tillsammans med andra aktörer inom området, kunna tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt kopplat till det individnära arbetet. Du kommer efter avslutade utbildning ha ökade kunskaper om evidensbaserad praktik.
Din yrkesroll blir stödpedagog.
Kommande kursstarter
Varför välja Högskolecentrum i Arboga?
Behov på
arbetsmarknaden
Praktik/LIA
90 % får jobb efter genomförd utbildning
Så ansöker du
För att vi ska kunna behandla din ansökan krävs att du har bifogat nedanstående dokument:
- Gymnasiebetyg eller motsvarande
- Arbetsintyg som styrker din arbetslivserfarenhet
Kursinnehåll
Vår YH utbildning till Stödpedagog bedrivs på 50% studietakt och distans med inplanerade fysiska närträffar på studieorten. Mellan närträffarna kommer du varje vecka kunna ta del av online-lektioner som spelas in. Du arbetar självständigt med dina studier via lärplattformen. Eftersom YH-program går på halvfart går det bra att kombinera arbete med studier. Halvfart innebär 20 timmar/vecka.
Inför varje kurs får du en studiehandledning med läsanvisningar, tidsschema för inlämningsuppgifter samt datum för fysiska träffar. Lärplattformen stöder interaktion mellan de fysiska träffarna. Utöver det finns kursmaterial, litteratur, övningsuppgifter och inspelade föreläsningar i kursrummen på lärplattformen. Via plattformen får du feedback direkt i uppgifterna vilket underlättar kommunikationen mellan de studerande och utbildaren.
Högskolecentrum har anställda lärare som ansvarar för den övergripande undervisningen. Utöver det har vi inbjudna föreläsare från arbetsliv som bidrar med kunskap och fördjupning utifrån sitt område.
Kostnader
Utbildningen är på deltid och studiemedelsberättigad. Du ansöker själv om studiemedel via CSN.
Intresseanmälan
Yrkeshögskoleutbildningar i Arboga
Arboga får flera nya yrkeshögskoleutbildningar inom teknik och vård och omsorg. Yrkeshögskoleutbildningen i Arboga blev tilldelad tre nya utbildningar och kommer tillsammans med tidigare års tilldelning att starta fem olika utbildningar hösten 2021. De kommer att erbjuda tre tekniska utbildningar; elkraftingenjör,...
Läs mer om Högskolecentrum i Arboga och visa alla utbildningar.