Visa studentum.se som: Mobil

Tandhygienistprogrammet

Högskolan Kristianstad
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Kristianstad
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Kristianstad
Antagningshistorik

Om utbildningen

Tandhygienistprogrammet vänder sig till dig som tycker att det är stimulerande att ha kontakt med människor, är utåtriktad och vill ha ett praktiskt yrke.

Som tandhygienist arbetar du för att främja munhälsa i alla åldersgrupper, så att de egna tänderna kan bevaras hela livet. Arbetet inriktas på förebyggande arbete, men också på undersökningar och behandlande åtgärder.

Huvudområdet oral hälsa fokuserar på förebyggande munhälsoarbete och åtgärdande av munsjukdomar. I utbildningen ingår medicinska, psykologiska, sociala och kulturella relationer till oral hälsa, metoder för att främja munhälsa samt teorier om vård- och arbetsorganisation.

På högskolan finns en tandvårdsmottagning, som är öppen för allmänheten, där du som student använder dina kunskaper. Du ansvarar för egna patienter och lär dig allt från bokning till behandling, rådgivning och dokumentation.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Tandhygienistexamen, Kandidatexamen

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...


Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Högskolan Kristianstad

Box 59
291 88 KRISTIANSTAD

Tel: 044 250 30 00
Fax 044-12 96 51