Personal- och arbetslivsprogrammet

Högskolan Kristianstad
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Kristianstad
Klassrum
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Kristianstad
Antagningshistorik

Om utbildningen

Personal- och arbetslivsprogrammet är utbildningen för dig som är intresserad av människors villkor i arbetslivet. Du vill medverka till att utveckla medarbetare och organisationer för att skapa goda förutsättningar i arbetslivet.

Programmet har fokus på operativt och konsultativt personalarbete och ger kunskaper om människan i arbetslivet, organisering, ledarskap, ekonomi med personalekonomi samt arbetsförhållanden ur juridisk och psykosocial synvinkel.

Kontakter med arbetslivet är betydelsefulla i utbildningen och sker kontinuerligt med bland annat gästföreläsare och olika former av verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Genom att periodvis följa en organisations personalarbete får du möjlighet att integrera personalarbetets teori med praktisk tillämpning.

Efter utbildningen finns flera tänkbara arbetsområden. Du kan arbeta såväl inom privat som offentlig sektor, som anställd eller som egenföretagare/ konsult. Du kan till exempel arbeta vid personalenheter i organisationer, i bemanningsföretag, som jobbcoach eller med karriärvägledning och kompetensutveckling.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...


Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Högskolan Kristianstad

Box 59
291 88 KRISTIANSTAD

Tel: 044 250 30 00
Fax 044-12 96 51


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,9)
Baseras på 18 recensioner.
Se alla skolans recensioner