Visa studentum.se som: Mobil

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Skövde
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Skövde
Sista ansökan: 2022-04-18
Öppet hus
2022-01-25
Öppet hus
2022-03-19
Antagningshistorik

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram

Systembiologi med inriktning mot bioinformatik är ett tvärvetenskapligt masterprogram som kombinerar områdena biologi, datavetenskap och statistik. Programmet ger dig kunskaper för att kunna hantera dataanalysutmaningar inom modern biomedicinsk och molekylärbiologisk forskning.Det här läser du på programmetProgrammet innehåller fördjupade forskningsorienterade kurser inom systembiologi och bioinformatik.Under den första delen av programmet studerar du avancerade kurser i bioinformatik, programmering, experimentell design och aktuella forskningsämnen. I den andra delen fortsätter du med avancerade kurser i multivariat statistik, expressionsdataanalys, nätverksanalys och systembiologi. Under den tredje delen i programmet kommer du att studera nästa generations sekvenseringsanalys, biblioteksförberedelse och kvalitetskontroll. Tillsammans ger det dig en solid grund i de forskningsmetoder som används inom bioinformatik och systembiologi.Programmet avslutas med ett examensarbete (45 hp) under det andra året. Under examensarbetet kommer du att formulera och lösa ett relevant forskningsproblem, så att du kan kombinera dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter. Examensarbetet utförs självständigt under ledning av en kvalificerad handledare från Högskolan i Skövde. Du kan välja att skriva ditt examensarbete vid Högskolan, vid ett av våra partnerföretag eller andra högskolor och universitet, företag eller forskningsinstitut.Systembiologi med specialisering i bioinformatik är ett internationellt program, all undervisning sker på engelska.Jobb efter examenDet är idag en brist på bioinformatiker och systembiologer, och du har ett brett spektrum av möjligheter på arbetsmarknaden. Det finns ett växande behov av experter som kan analysera storskaliga biologiska data och utveckla nya verktyg och metoder för sådana analyser. Efter dina studier kan du arbeta inom life science-industrin, till exempel inom bioteknik- eller läkemedelsföretag, eller vid offentliga forskningslaboratorier.Läsa vidare efter programmetEfter programmet kan du fortsätta med forskarutbildning.Forskning inom områdetVi beksriver forskningen inom Systembiologi under ingången Forskning.
För mer information om Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Victoria Lindeberg har studerat på Högskolan i Skövde under några år. Hon berättar hur det kändes att komma till en ny stad, lära känna nya människor och om gemenskapen som finns på Högskolan.

Så ansöker du

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom det biologiska eller medicinska området (eller motsvarande) omfattande minst 180 högskolepoäng. Med det biologiska området åsyftas här program med exempelvis molekylärbiologisk, biokemisk, mikrobiologisk eller fysiologisk inriktning. Med medicinska området åsyftas här program i huvudsak inriktade mot biomedicin.Vidare krävs godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Öppet hus

Välkommen på digitalt Öppet hus!

Tisdag 25 januari bjuder vi på Högskolan i Skövde in till digitalt Öppet Hus 16:00-19:00. Då kan du träffa studenter och personal via Zoom. Vi har också samlat massor av information till dig som undrar över oss och våra utbildningar. Kika runt bland våra olika områden, kolla på filmer och klicka dig in på programsidorna.
Välkommen!

(Missa inte att vi även anordnar Öppet Hus på plats på Högskolan i Skövde lördagen den 19 mars.)

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-01-25    Tid:   16:00 - 19:00   Till öppet hus

Välkommna på Öppet hus!

Lördagen den 19 mars bjuder vi på Högskolan i Skövde in till Öppet Hus 11:00-14:00 Då finns studenter, lärare och studievägledare på plats och du kan ställa frågor om studier och studentliv, lyssna på presentationer om våra olika utbildningar och hänga med på en guidad tur på campus (högskoleområdet).

Välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-03-19    Tid:   11:00 - 14:00   Till öppet hus

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Box 408
541 28 SKÖVDE

Tel: 0500-44 80 00
Fax 0500-41 63 25
www.his.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 22 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systembiologi med inriktning mot bioinformatik - masterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i följande uppgifter: