Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Dataspelsutveckling - programmering

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Dataspelsutveckling - programmering

Om programmet

Som spelprogrammerare är det din uppgift att sy ihop spelets alla delar så att de fungerar tillsammans. Det är också spelprogrammeraren som skriver de synliga och osynliga reglerna som bygger upp spelet. För att lyckas bra krävs en kombination av kreativitet och problemlösning i datorernas värld.

Som spelprogrammeringsstudent i Skövde kommer du att vara en del av spelutvecklingsområdet i stort. Dataspelsutbildningarna arbetar tätt ihop och uppmuntrar samarbeten mellan inriktningarna. Några kurser läser du tillsammans med övriga program inom dataspelsutveckling och du har möjlighet att skapa kontakter för att utbyta kunskap och projektidéer.

Det här läser du på programmet

Första året lär du dig grunder i spelprogrammering. Du får en första teoretisk och praktisk inblick i hur spel är uppbyggda och genomför en första spelutvecklingskurs (Spelprojekt 1) tillsammans med studenter från övriga dataspelsutbildningar.

Under andra året fördjupar du dina kunskaper inom spelprogrammering, bland annat i effektivitet och artificiell intelligens. Andra året ger dig också en inblick i spelens kulturella roll i samhället och du genomför ett större spelutvecklingsprojekt (Spelprojekt 2).

Tredje året specialiserar du dig ytterligare inom spelprogrammering. Under sista terminen väljer du att antingen göra ett mindre examensarbete följt av ett avslutande spelprojekt (Spelprojekt 3), eller ett större examensarbete som sträcker sig över hela terminen.

Som student på en av Högskolans dataspelsutbildningar får du i många kurser möjlighet att samarbeta med studenter från de olika programinriktningarna. Det gäller särskilt i de tre stora spelprojekten där alla studenters olika kunskaper behövs.

De flesta av programmets kurser ges på svenska, men några är öppna för utbytesstudenter och ges därför på engelska. Kurslitteraturen är nästan uteslutande på engelska.

Passar det här programmet mig?

Dataspelsutveckling – programmering passar dig som är nyfiken på programmering. Det spelar ingen roll vad du studerat tidigare. Du behöver inte ha programmerat innan du påbörjar din utbildning, men det kan ge dig en mjukare start. Programmering visar sig i många former som du kanske stött på tidigare, exempelvis blockprogrammering, hemsidor och scriptning.

Du behöver inte ha ett stort spelintresse för att lyckas bra i din utbildning och du behöver inte ha erfarenhet av några specifika spelgenrer. Det viktiga är att du är nyfiken på spelmediet.

Jobb efter examen

Utbildningens fokus ligger på spelprogrammering, vilket ger dig möjlighet att påbörja en karriär inom spelbranschen. Du kommer även att kunna arbeta inom traditionell programvaruutveckling då du får gedigna kunskaper inom programmering. Spelprogrammerare är eftertraktade på arbetsmarknaden tack vare sin breda kompetens.

Många studenter väljer att starta egna spelföretag tillsammans med studiekamrater. Högskolan har ett nära samarbete med Science Park Skövde, Sweden Game Arena och The Game Incubator.

Läsa vidare efter examen

Programmet ger dig en filosofie kandidatexamen i informationsteknologi. Du kan sedan fortsätta studera på avancerad nivå (magister eller master) inom spelutveckling vid Högskolan i Skövde eller annat lärosäte, både i Sverige och utomlands. Du kan även bredda dina kunskaper med att läsa Entreprenörskap om du vill driva eget företag.

För mer information om Dataspelsutveckling - programmering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

Grundläggande behörighet.
Dessutom krävs: Matematik 3b eller Matematik 3c eller Matematik C (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dataspelsutveckling - programmering

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 SKÖVDE

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt. Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör. Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen. Du kanske vill förändra världen. Eller så vill...

Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Highlights