Visa studentum.se som: Mobil

Dataspelsutveckling - ljud/musik

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Skövde
180 hp
Heltid
Studiemedelsberättigad

Dataspelsutveckling - ljud/musik

Läs en utbildning i Dataspelsutveckling med inriktning ljud/musik

Från och med hösten 2011 ingår musikämnet på Högskolan i Skövde i området Dataspelsutveckling. Resultatet är en helt ny gren av programstrukturen Dataspelsutveckling som heter Dataspelsutveckling Ljud & Musik.

Om du är intresserad av både musik och dataspel så kan de här vara en utbidlning för dig. Dataspelsutveckling - ljud/musik erbjuder dig möjligheten att kombinera ditt intresse för musik- och ljudeffekter med dataspel.

Dataspelsutveckling- ljud/musik är en utbildning för dig som vill förkovra dig i den kreativa processen av att skapa ljud eller musik till dataspel. Programmet har två spår och genom ditt aktiva val väljer du redan från start om du vill fokusera på Ljud eller Musik. En genomgående röd tråd genom hela utbildningen är samarbetet med övriga program inom Dataspelsutveckling. Flera kurser bygger på samarbete med grafiker, designers och programmerare där du som ljud eller musikstudent bidrar med din specialkompetens.

Vad läser du?

Professionell dataspelsutveckling utförs i team. Utbildningen varvar därför kurser gemensamma för flera inriktningar inom dataspelsutveckling med kurser som är specifika för varje enskild inriktning.

Under första året etableras en gemensam praktisk och teoretisk grund i ämnena ljud och musik. Utöver gemensamma kurser läser du som har valt ljud även ljudspecifika kurser som både praktisk och teoretisk förbereder dig för att jobba med ljud i datorspel och andra medier. Du som har valt musik läser på motsvarande sätt specifika musikkurser som förbereder dig för att jobba med musik i datorspel och andra medier.

Under andra året varvas ämnesspecifika kurser med gemensamma studieområden inom kunskapsområdet Medier, estetik och berättande där teori varvas med mer praktiska moment. Du avslutar läsåret med ett spelprojekt i samarbete med studenter på de andra inriktningarna, där du ytterligare fördjupar dig och arbetar inom din specialisering till det spel ni skapar under projektet.

Under det tredje året erbjuder vi ytterligare fördjupningar inom din specialisering och året avslutas med ett examensarbete inom Medier, estetik och berättande. Utbildningen har nära kontakt med arbetsmarknaden, framförallt spelbranschen. Därför har många av de examensarbeten som hittills utförts varit kopplade till både stora och mindre spelutvecklingsföretag.

Så ansöker du

Programmets förkunskapskrav för inriktningen är grundläggande behörighet samt områdesbehörighet 6: Engelska B och Samhällskunskap A (eller motsvarande kunskaper).

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde

Platsen för dig och dina idéerPå Högskolan i Skövde får du en nära kontakt med dina lärare och all personal ger det lilla extra för att du ska trivas. Här får du naturligtvis utbildningar av hög kvalitet som ger både...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Box 408
541 28 SKÖVDE

Tel: 0500-44 80 00
www.his.se

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,6)
Baseras på 17 recensioner.
Se alla skolans recensioner