Visa studentum.se som: Mobil

Bioinformatik - magisterprogram

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Skövde
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2022 - Skövde
Antagningshistorik

Bioinformatik - magisterprogram

Den här utbildningen ger dig en bred specialkompetens inom bioinformatik. Du får också utveckla din förmåga att självständigt lösa problem, planera, genomföra analyser och samla in, bearbeta och kritiskt bedöma resultat.Det här läser du på programmetInom ämnet bioinformatik läser du kurser som fokuserar på bland annat bioinformatiska algoritmer, programmering, storskalig dataanalys samt bioinformatisk forskning och utveckling. Du ska också göra ett examensarbete inom området bioinformatik. I studierna varvar du föreläsningar med laborationer i datormiljö. Du lär dig olika datorbaserade verktyg för att sammanställa och analysera data från forskningsprojekt och biologiska experiment samt olika metoder för analys av bland annat DNA-sekvenser och genuttrycksdata.Programmet är ettårigt och den första terminen innehåller fyra kurser. De två första kurserna är Bioinformatiska koncept och metoder och Bioinformatisk analys med Perl. De ger en bred introduktion till fältet, och grunderna i programmering och algoritmutveckling. Därefter läser du kurserna Bioinformatisk analys med R och Bioinformatik forskningsprocessen. Bioinformatisk analys med R introducerar programmeringsspråket R och statistisk analys av storskalig biologisk data. Bioinformatik forskningsprocessen innehåller en seminarieserie som ger dig inblick i aktuell forskning. Det är även en förberedande kurs inför examensarbetet. Den andra terminen ägnas åt examensarbetet där du formulerar och arbetar med ett relevant forskningsproblem. All undervisning är på engelska.Jobb efter examenArbetsmarknaden inom bioinformatik utvecklas hela tiden. Genom den snabbt ökande tillgången på ny biologisk information, ökar behovet av utbildade bioinformatiker. Jobben finns inom biovetenskapliga företag, bland annat läkemedelsföretag. Beroende på vad du har studerat i din grundutbildning kan du till exempel arbeta som molekylärbiolog genom att använda bioinformatiska metoder, eller som bioinformatiker genom att utveckla nya bioinformatiska metoder och verktyg.Läsa vidare efter programmetEfter avlagd examen kan du fortsatta med forskarutbildning i bioinformatik.Forskning inom områdetForskningen inom det bioinformatiska området går snabbt framåt. Den kan delas in i utveckling av nya bioinformatiska verktyg och tillämpning av verktyg för att analysera biologiska data. De viktigaste forskarområdena för forskargruppen på Högskolan i Skövde är i dagsläget identifiering av biomarkörer. Gruppen arbetar med bioinformatiska studier inom stamcellsdifferentiering.Förkunskapskraven till programmet är en kandidatexamen i biomedicin, molekylärbiologi eller datavetenskap, eller motsvarande.
För mer information om Bioinformatik - magisterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Victoria Lindeberg har studerat på Högskolan i Skövde under några år. Hon berättar hur det kändes att komma till en ny stad, lära känna nya människor och om gemenskapen som finns på Högskolan.

Så ansöker du

För att vara behörig till programmet krävs en kandidatexamen inom molekylärbiologi, biomedicin eller datavetenskap, eller motsvarande kunskaper. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6 / Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bioinformatik - magisterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Box 408
541 28 SKÖVDE

Tel: 0500-44 80 00
Fax 0500-41 63 25
www.his.se


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,0)
Baseras på 22 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bioinformatik - magisterprogram från Högskolan i Skövde, fyll i följande uppgifter: