Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet - inriktning intensivvård 60 hp

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Högskolan i Gävle

Är du redan legitimerad sjuksköterska men önskar gå vidare?

Då kan du läsa Specialistsjuksköterske­programmet med inriktning mot intensivvård.

Bygg på din sjuksköterskeutbildning med specialist­kompetens inom intensivvård

Som specialistsjuksköterska inom intensivvård arbetar du med att vårda svårt sjuka patienter. Kravet för självständigt arbete inom intensivvård är specialist­sjuksköterske­examen.

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

I programmet ingår även utbildningsperioder på olika arbetsplatser. Du som student kan då tillämpa och integrera dina teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt kommande yrkesområde. På så sätt får du möjlighet att vidareutveckla ett professionellt förhållningssätt och en yrkesidentitet som specialistsjuksköterska.

Möjligheter till både nationellt och internationellt arbete

Utbildningen leder till en examen som specialistsjuksköterska med inriktning mot intensivvård. Efter avslutad utbildning kan du som intensivvårdssjuksköterska arbeta inom intensiv- och postoperativ vård, på smärtkliniker och inom ambulanssjukvård. Du har även goda möjligheter till arbete internationellt vid till exempel katastrofer.

Högskolan i Gävle har en lång erfarenhet av att utbilda specialistsjuksköterskor.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogrammet - inriktning intensivvård 60 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Högskolan i Gävle?

Bostadsgaranti

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Så ansöker du

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav
- Sjuksköterskeexamen omfattande 180 högskolepoäng, eller - Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng inklusive 90 högskolepoäng i huvudområdet omvårdnad, omvårdnadsvetenskap eller vårdvetenskap - Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation för sjuksköterskor - Yrkeserfarenhet motsvarande minst 12 månaders heltidstjänstgöring som sjuksköterska Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Urval
Högskolepoäng

Övrig information om urval för utbildningen

75% av platserna rangordnas utifrån ett meritvärde baserat på antal högskolepoäng, där 285 hp är maxvärde. Övriga 25% av platserna rangordnas utifrån ett meritvärde baserat på yrkeslivserfarenhet som sjuksköterska, där 12 månader är minimum och 60 månader är max. Yrkeslivserfarenheten måste styrkas med tjänstgöringsintyg från arbetsgivare. Anställningsintyg gäller inte.

Högskolan i Gävle Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogrammet - inriktning intensivvård 60 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Studera på Högskolan i Gävle

Gör som 16 000 andra – plugga på Högskolan i Gävle! Vi erbjuder dig ett brett utbud av unika och utmanande utbildningar. Hos oss hittar du allt från lärar- och ekonomutbildning till kriminolog- och civilingenjörsutbildning. Hos oss kan du välja...

Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Highlights