Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industriell ekonomi - högskoleingenjör

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Gävle
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Gävle

Industriell ekonomi - högskoleingenjör

Högskoleingenjörer inom Industriell ekonomi är verksamma och efterfrågade inom många olika typer av företag och organisationer. Inom logistik och kvalitet är befattningarna för ekonomiingenjörer många. Utbildningen ger dig kunskaper och en helhetssyn om hela kedjan från idé till färdiga produkter och tjänster utifrån ett kundfokuserat synsätt. Du får också kunskaper inom organisation och miljö vilka är viktiga delar i ett företags verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling.

Om utbildningen

Industriell ekonomi - högskoleingenjör en innovativ utbildning med managementperspektiv. Grundtanken är att utbildningen ska ge dig en helhetssyn, initiativförmåga och ett ingenjörsmässigt arbets- och förhållningssätt. Industriell ekonomi behandlar logistik, kvalitetsstyrning, miljö och organisation.

Varje ämnesområde ger sin egen speciella vinkling men de har också en naturlig koppling till varandra. Genom studiebesök, företagsanknutna projektarbeten, projektarbeten och examensarbete får du en god inblick i ingenjörens vardag och arbetssituation.

Många företag och organisationer visar ett aktivt intresse för ingenjörsutbildningen. Under studierna läser du projektmetodik, industriell ekonomi, företagsekonomi, maskinteknik och matematik.

I utbildningen ingår flera större projekt där projektuppgifterna ofta hämtas ur verkliga arbetslivet. I projekten får du erfarenhet av projektarbetsformen, som är mycket vanlig i arbetslivet. Vid kontakten med företagen träffar du yrkesverksamma personer med ibland samma utbildningsbakgrund och då ser du hur kunskapen tillämpas i det verkliga arbetslivet.

Utbildningen avslutas med ett examensarbete som i regel görs på ett företag och är ett viktigt steg ut i arbetslivet.

För mer information om Industriell ekonomi - högskoleingenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c. Eller: Fysik B, Kemi A, Matematik D.

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Högskolan i Gävle Facebook

Efter utbildningen

Utbildningen ger möjligheter till anställning inom flera olika befattningar i företag och andra organisationer.

Många arbetar inom logistikutveckling, planering, försäljning/marknadsföring, produktionsutveckling, inköp och kvalitetsteknik/-styrning. Att vara projektledare eller ha annan ledande befattning är också vanligt förekommande. Utbildningen ger genom sin bredd mycket goda möjligheter till arbete i olika typer av företag samt även i andra organisationer som t.ex. kommuner och landsting.

Inom utbildningen finns även möjlighet till internationella utbytesstudier och efter utbildningen goda möjligheter till en internationell karriär.

Examen

  • Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad

Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas- eller ekonomernas värld. Det breda utbildningsutbudet innehåller...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industriell ekonomi - högskoleingenjör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Industriell ekonomi - högskoleingenjör från Högskolan i Gävle, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: