Visa studentum.se som: Mobil

Industridesign

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Gävle
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Antagningshistorik

Industridesign

Industridesign 180 hp

Som industridesigner arbetar du med att utveckla nya produkter, tjänster och miljöer för framtidens samhälle. Det sker i nära samarbete med användare och tillverkare.

Kunskap om hela processen: från första idé till färdig lösning

Utbildningen är både teoretisk och praktisk och bygger på ett helhetstänkande. Du får tillämpa teoretiska kunskaper i praktiska projekt med hjälp av olika designmetoder och tekniker. Du bör ha intresse och fallenhet för problemlösning och estetiska uttryck. Studierna omfattar designprocesser från första idé, problem och uppdrag till koncept och färdig lösning. Som student får du bland annat din egen arbetsplats och tillgång till modellverkstäder och datorer med designprogram och 3D-skrivare.

Lokal profil: Skogsråvara och hållbarhet

Programmet ger breda kunskaper inom design, material och hållbarhet. Det finns kopplingar till forskning inom nya material, främst skogsråvarubaserade material, samt till hållbar design för ett uthålligt samhälle.

Nytänkande

Kreativ färdighetsträning och problemlösning är centralt i utbildningen för att kunna resultera i nya innovativa produkter, tjänster och miljöer.

Framtid

Den kompetente industridesignern är attraktiv på arbetsmarknaden och kan ha många olika roller. Efter utbildningen har du möjligheter att arbeta som egen konsult med uppdragsgivare från olika branscher, som anställd industridesigner i företag eller offentlig sektor.

Efter avslutad grundutbildning finns även möjligheter till fördjupade studier på masternivå, både nationellt och internationellt.

För mer information om Industridesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav
Grundläggande behörighet

Urval
Betyg/Högskoleprov: 60/40 %

Högskolan i Gävle Facebook

Efter utbildningen

Den kompetente industridesignern är attraktiv på arbetsmarknaden på grund av sin kompetens inom designmetodik och kunskaper inom hållbarhetsfrågor och skogsråvara. En industridesigner arbetar ofta i team med andra yrkeskompetenser. Du har också möjlighet att arbeta med egna idéer eller som egen konsult med externa uppdrag. Projektuppdrag är vanligt och kan leda till fast anställning på designkontor, designavdelningar eller andra organisationer. Efter examen har du även möjligheter att söka vidare till fördjupade studier på masternivå, som finns på flertalet högskolor i Sverige eller internationellt.

Examen

  • Filosofie kandidatexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad

Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas- eller ekonomernas värld. Det breda utbildningsutbudet innehåller...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industridesign

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle

801 76 GÄVLE


Beställ information

För att få mer information om Industridesign via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner