Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot intensivvård

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Borås
60 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Borås
Antagningshistorik

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot intensivvård

Som specialistsjuksköterska inom intensivvård vårdar du patienter med sviktande vitala funktioner och potentiellt livshotande tillstånd samt stödjer patientens närstående. Utbildningen förbereder dig för att vårda patienter med sviktande vitala funktioner samt i komplexa vårdsituationer. Målet är att du ska fördjupa din förmåga i att självständigt och i samverkan planera, leda, genomföra samt utvärdera vården. Utbildningen innebär heltidsstudier under två terminer. För dig som inte kan studera på helfart finns också möjlighet läsa i långsammare takt genom att söka utbildningens kurser som fristående kurser. Som intensivvårdssjuksköterska kan du arbeta såväl inom läns- och regionsjukvård som inom privat verksamhet. Du kan också arbeta utomlands t.ex. genom att söka internationella uppdrag. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen genomförs på SÄS, Södra Älvsborgs sjukhus, på SKAS, Skaraborgs sjukhus samt inom NU-sjukvården; NÄL, Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan samt Uddevalla sjukhus. VFU kan även genomföras på anan ort om möjlighet ges.

Ansökan och behörighet

Kandidatexamen inom vårdvetenskap/ Sjuksköterskeexamen om 180 hp inklusive eller kompletterad med ett självständigt arbete (examensarbete) om 15 hpGiltig legitimation som sjuksköterska utfärdad av Socialstyrelsen

Examen, diplom m.m.

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: