Visa studentum.se som: Mobil

Magisterutbildning med inriktning arbetsvetenskap

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Borås
60 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2020 - Borås
Antagningshistorik

Magisterutbildning med inriktning arbetsvetenskap

Utbildningens syfte är att du ska få utveckla din vetenskapliga förmåga att undersöka och hantera frågor som rör organisationsförändringar inom privata företag och offentliga verksamheter, samt förändringar i arbetsmarknadssystemen. Du läser organisations- och arbetsmarknadsteoretisk litteratur, diskuterar metodologiska utgångspunkter, tillämpar olika metoder och skriver ett självständigt examensarbete. Utbildningen ger dig både fördjupad kunskap om aktuella utvecklingskoncept, nationellt och internationellt, samt ett kritiskt analytiskt förhållningssätt till förändringarna. Utbildningen ger dig också kunskaper i att identifiera och analysera problem samt att hantera förändringsarbete inom arbetsorganisation liksom frågor kring kompetens.Utbildningen är ett samarbete mellan Högskolan i Borås, Göteborgs universitet och Karlstad universitet.Fyra kurser ingår • Organisations- och ledarskapstrender i ett hållbarhetsperspektiv, 15 högskolepoäng (Kursen ges av Högskolan i Borås)• Arbetsmarknad i svenskt och internationellt perspektiv, 15 högskolepoäng (Kursen ges av Göteborgs universitet)• Forskningsmetoder, 15 högskolepoäng (Kursen ges av Karlstad Universitet)• Examensarbete, 15 högskolepoäng (Kursen ges av Högskolan i Borås)

Ansökan och behörighet

Kandidatexamen inom samhällsvetenskapligt område om 180 hp inklusive eller kompletterad med ett självständigt arbete (examensarbete) om 15 hp eller annan examen om 180 hp inklusive eller kompletterad med ett självständigt arbete om 15 hp samt 30 hp inom samhällsvetenskapligt område.

Examen, diplom m.m.

Magisterexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: