Visa studentum.se som: Mobil

Industriell ekonomi - affärsingenjör

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Borås
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Borås
Antagningshistorik

Industriell ekonomi - affärsingenjör

I affärsingenjörsutbildningen är teknikämnena anpassade till två olika inriktningar: byggteknik och maskinteknik. Båda inriktningarna innehåller minst 90 högskolepoäng ämnesspecifika teknikämnen. Val av inriktning sker inför termin 2.Undervisningen består huvudsakligen av föreläsningar i kombination med räkneövningar och seminarier, projektarbeten samt problemlösning av praktikfall.Det första året är till största delen gemensamt för alla utbildningar inom industriell ekonomi. Detta år får du en ingenjörsinriktad kunskapsbas med kurser inom: Matematik och statistikIngenjörsmässig problemlösningIndustriell ekonomiProjektteknikMiljökunskapUnder det andra och tredje året läser du tillämpade kurser inom Byggteknik eller maskinteknikIndustriell ekonomiLogistikKvalitetsteknikProduktionsutvecklingUtbildningen avslutas med ett examensarbete om 15 högskolepoäng.UndervisningsformUndervisningen består huvudsakligen av föreläsningar i kombination med räkneövningar och seminarier, projektarbeten och problemlösning av praktikfall.Studier eller praktik utomlandsMöjlighet att ansöka om Erasmus praktik-stipendiumMöjlighet att ansöka om stipendium för Erasmus utbytesstudier på något av våra partneruniversitet inom EUMöjlighet att ansöka om utbytesstudier på våra partneruniversitet utanför EU

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c. Eller: Matematik C.

Examen, diplom m.m.

Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner