Visa studentum.se som: Mobil

Byggingenjör

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Borås
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Borås
Antagningshistorik

Byggingenjör

Du kan arbeta på ett konstruktionskontor och ta fram bygghandlingar eller i produktionen i ett entreprenadföretag. Du kan arbeta med hus eller industribyggnader eller varför inte gator, vägar och VA-anläggningar (vatten och avlopp). Eller kanske är du intresserad av ekonomi och projektledning och vill arbeta med förvaltning av bostäder och lokaler.Första året studerar du huvudsakligen kurser som ger en naturvetenskaplig grund, som är nödvändig för nästföljande års studier. Andra året är största delen tekniska baskurser inom byggteknik. Tredje året är specialiserat och med omfattande projektinslag. Genom ett samarbete med Sveriges Byggindustrier har du under utbildningen även möjlighet att söka och genomföra praktik på ett byggföretag. Praktiken genomförs under sex månader. Under denna period gör du ett studieuppehåll. Efter praktiken återupptar du dina studier.Undervisningen består i huvudsak av föreläsningar, ofta i kombination med räkneövningar samt självständigt arbete som konstruktions- och övningsuppgifter, laborationer, fältmätningsövningar och projektarbeten.Lärarna täcker ett brett kompetensområde. I grundläggande ämnen möter du personer med expertkompetens inom respektive område, men som samtidigt har stor pedagogisk skicklighet.I tillämpande ämnen möter du till stor del yrkesverksamma ingenjörer varigenom konstruktionsuppgifter kan få en direkt anknytning till aktuella projekt i regionen. Krävs ren expertkompetens inom specifika delområden kallas experter in från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.Cirka hälften av tiden består av föreläsningar, räkneövningar och laborationer. Resten är självstudier.Studier eller praktik utomlandsMöjlighet att ansöka om Erasmus praktik-stipendium.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c. Eller: Fysik B, Kemi A, Matematik D.

Examen, diplom m.m.

Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner