Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Baskompletteringspaket för ingenjörsstudier

Längd
31.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
31.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Baskompletteringspaket för ingenjörsstudier

Behöver du komplettera dina gymnasiekurser för att komma in på en ingenjörsutbildning? Då kan våra basårskompletteringspaket vara ett bra alternativ för dig. Vi förbereder dig för dina kommande högskolestudier.Kurspaketet innehåller Matematik Bas 3, Matematik Bas 4, Fysik Bas 2 och Kemi Bas 2.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Borås

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c, Fysik 1a eller Fysik 1b1 + 1b2 och Kemi 1

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights