Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Magisterprogram i Energieffektivt byggande

Högskolan Dalarna, i Borlänge (+1 orter)
Kommande Öppet hus
15 februari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Antagningshistorik
Kommande Öppet hus
15 februari, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Magisterprogram i Energieffektivt byggande

Högskolan Dalarna

Expertis inom hållbart byggande

Vi behöver minska klimatavtrycket för byggnader genom energieffektiviseringar och skapandet av en hållbar infrastruktur. Detta magisterprogram ger dig de aktuella verktygen som krävs för att vara med och utforma hållbara byggnader och bidra till klimatomställningen.

Detta magisterprogram har utvecklats från Högskolan Dalarnas omfattande forskning inom bygg- och energiteknik. Det syftar till att ge dig de färdigheter som krävs för att kunna arbeta för att sänka byggnaders koldioxidavtryck under hela livscykeln.

Programmet introducerar dig till innovativa designkoncept och nya tillvägagångssätt som hjälper till att hantera både nuvarande och framtida miljö- och samhällsutmaningar.

Vi erbjuder ett nätbaserat program som går parallellt med vårt campusprogram och skapar flexibilitet för studenter som vill plugga från annan ort i Sverige. Du kan följa de flesta lektionerna i realtid hemifrån eller titta på inspelningar när det passar. Alla är välkomna att delta på campusundervisningen i den mån man har möjlighet. Vid ett fåtal tillfällen förväntas man delta på laborationer eller liknande på campus.

Kontakt med arbetslivet

Byggsektorn är särskilt stark i Dalarna och byggutbildningarnas signum på Högskolan Dalarna är den goda kontakten med lokala företag och organisationer under utbildningen. Våra partners introducerar verkliga problem i kurserna, ger dig praktisk erfarenhet och goda möjligheter till anställning efter examen.

Programmet startar redan från första dag med besök på byggarbetsplatser, gästföreläsningar från innovativa företag och insikt i banbrytande projekt för att skapa kontakter med branschen. Dessa aktiviteter kommer att tjäna till att öka din medvetenhet om de senaste utvecklingstrenderna. Alla lärare jobbar även som forskare och kommer ge er sitt stöd från forskningsfronten inom hållbart byggande. Vi strävar efter att ge alla studenter möjligheten att jobba tätt tillsammans med forskare och byggföretag i sitt examensarbete.

För mer information om Magisterprogram i Energieffektivt byggande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens kurser

Höstterminen

  • Energy-Efficient Buildings
  • Solar Radiation and Solar Geometry
  • Introduction to Bio-Climatic Design
  • Building Energy Performance Simulation and Analysis
  • Solar Building Design
  • Low-Energy HVAC Systems

Vårterminen

  • Energy and Urban Planning
  • Life Cycle Assessment and Cost Analysis
  • Sustainable Building Rating Systems
  • Thesis Work in Energy Efficiency in the Built Environment

Efter studierna

Vad blir du efter utbildningen och hur ser arbetsmarknaden ut?

Den globala utmaningen som klimatförändringarna utgör innebär att vi behöver övergå till förnybara energikällor och förbättra energieffektiviteten i den byggda miljön och därmed begränsa utsläppen av växthusgaser. Att studera vid detta program ger dig viktig spetskompetens för att jobba med de aktuella verktygen, tekniken och metoderna och samtidigt en stor konkurrensfördel på denna alltmer globala arbetsmarknad.

Du rekommenderas starkt att söka till programmet om du är intresserad av att arbeta med energieffektivt byggande och gröna omställningen i samhället. Dessutom kommer programmets internationella karaktär förbereda dig för att arbeta i en internationell miljö och ge dig möjligheten att bygga ett världsomspännande professionellt nätverk. Möjligheten finns även att fortsätta med doktorandstudier inom Högskolan Dalarnas forskarutbildning i energi- och resurseffektiv samhällsbyggnad.

Behörighet

För att vara behörig behöver du ha en kandidatexamen med huvudämne inom ett område relaterat till bygg-, energiteknik eller arkitektur. Eftersom programmet ges på engelska måste du också bevisa att dina kunskaper i både talad och skriftlig engelska är tillräckliga.

Examen & Intyg

Programmet ger dig en Master of Science Degree (60 Credits) in Energy Efficient Built Environment

Öppet hus

Öppet hus på Högskolan Dalarna

Är du nyfiken på Högskolan och våra utbildningar? Välkommen till Öppet hus på Campus Falun 15 februari 2024.

Öppet hus är ett tillfälle då du får träffa våra lärare och studenter, veta mer om vårt breda utbud av utbildningar och hur det är att studera hos oss. 

Passa på att uppleva campusmiljön, gå på informationspass om just den eller de utbildningar du är intresserad av och träffa högskolans studie- och karriärsvägledare som svarar på dina frågor. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-02-15    Tid:   16:30 - 18:00  

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Magisterprogram i Energieffektivt byggande

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights