Entreprenöriellt företagande

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
Distans
120 hp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Vår 2023 - Distans
Antagningshistorik

Videoreportage

Högskolan Dalarna

Entreprenöriellt företagande

Programmet karaktäriseras av att utbildningen kontinuerligt håller parallellt fokus på teori och handling. Kurserna som ger teoretiska grundkunskaper i företagsekonomi är inriktade mot entreprenörskap och småföretagande.

Den handlingsinriktade delen av programmet handlar om kreativitet, självförtroende och utnyttjande av din personliga potential samt tar upp skeendet från idén om företagande till och med företagsstarten. Detta tema som kan kallas entreprenöriella processer behandlas fortlöpande under det första årets kurser. Under det andra studieåret är i stället det handlingsinriktade temat företagets processer som behandlar skeendet efter företagsstarten det vill säga det lilla företagets drift och tillväxt.

Föreläsningarna varvas med seminarier och diskussioner om starten av ett företag respektive dess förvaltning och expansion. I en av kurserna arbetar studenterna dessutom praktiskt med egna affärsprojekt – eller alternativt med ett externt projekt. Vidare ingår ett avslutande examensarbete bestående av grundläggande metodlära och uppsats.

Kontakt med arbetslivet

Under utbildningen förekommer återkommande kontakter med entreprenöriella företag och med intressenter som utvecklar och stöttar dessa. Detta sker genom praktikfall och gästföreläsningar på internet. Dessutom jobbar studenterna i vissa kurser direkt mot företag för att lösa uppgifter.

Studera utomlands

Eftersom det inte är några fysiska träffar, är det många som väljer att lägga sina studier utomlands. Valfritt var, bara det finns en bra uppkoppling. Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

För mer information om Entreprenöriellt företagande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

Efter två år tillsammans med oss på Högskolan Dalarna ska du kunna analysera och identifiera drivkrafter och hinder för entreprenörskap i samhället. Du kommer att kunna göra egna bedömningar inom områden som marknadsföring och ekonomistyrning. Du kommer att förstå var ett företag befinner sig på marknaden och vart de är på väg. Vi kommer att vässa din förmåga att söka, samla och kritiskt tolka relevant information. Vi ger dig även förutsättningarna för att svara på de frågor som idag är angelägna för entreprenörskap och innovationsarbete.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Arbetsmarknaden är ljus för "entreprenörer" då fler och fler såväl små som stora företag börjar förstå att de måste få in personal som är nytänkande och som har drivkraft.

I första hand syftar programmet till att lära ut hur man startar, utvecklar och driver ett eget företag. Så om man väljer det så blir man företagare. Man kan även tänkas jobba som anställd inom såväl små som stora företag med till exempel affärsutvecklingsprojekt eller som konsult/rådgivare åt mindre företag. Under utbildningen förbereder sig studenten för arbete som egen företagare, anställd företagsledare/chef i småföretag.

Examen

Högskoleexamen med inriktning mot Entreprenöriellt företagande.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Högskoleexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Entreprenöriellt företagande

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,3)
Baseras på 31 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Entreprenöriellt företagande från Högskolan Dalarna, fyll i följande uppgifter: