Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Digitala tjänster - program för högskoleexamen, 120 hp

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Digitala tjänster - program för högskoleexamen, 120 hp

Högskolan Dalarna

Utbildningen Digitala tjänster riktar sig till dig som vill arbeta inom IT-sektorn och ger dig kunskap och färdigheter hela vägen från idé till hur du bygger och förvaltar en digital tjänst.

Vad är en digital tjänst och vad krävs för att gå från idé till genomförande? Vilken typ av programmering och webbutveckling kan du behöva kunna? Vad bör du tänka på i designarbetet och hur driver du ett lyckat IT-projekt? Det är frågor som behandlas både teoretiskt och praktiskt under utbildningens gång.

För mer information om Digitala tjänster - program för högskoleexamen, 120 hp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Distans
  • Distans

Efter studierna

Efter två år tillsammans med oss på Högskolan Dalarna ska du kunna analysera och identifiera behov och möjligheter i arbetet med digitala tjänster. Du kommer att kunna göra egna bedömningar inom områden som systemutveckling, projektledning, programmering och design i relation till digitala tjänster. Du kommer att förstå vad som ingår i skapandet och förvaltandet av en digital tjänst och hur du genomför det arbetet på lämpligt vis. Vidare stärks även din förmåga att söka, samla och kritiskt tolka relevant information och du får även förutsättningarna att svara på de frågor som angelägna för området idag. Genom utbildningens bredd ges goda möjligheter att förstå både sin egen och andras roller i arbeten inom IT-sektorn.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Arbetsmarknaden är ljus för personer med goda kunskaper om digitalisering och digitala tjänster. Fler och fler tjänster digitaliseras och numera är IT-arbete en normal och ofta viktig del i verksamheter. BådeSacosochArbetsförmedlingens prognoservisar att efterfrågan på personer med kunskap inom data, systemvetenskap och IT är hög. Utbildningen ger dig en god grund att stå på om du i framtiden vill bli en del av det dagliga arbetet i IT-sektorn eller vill stärka din kompetens i området.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen lär du dig hur du arbetar med att skapa, bygga och förvalta digitala tjänster. Du får läsa kurser i utveckling inom både frontend (dvs. den del som användaren interagerar med) och backend (dvs. det som sker i IT-systemet) för att förstå hur tekniska lösningar hänger ihop. Vidare behandlar, planerar och genomför du IT-projekt med fokus på agila arbetsprocesser som är vanliga när digitala tjänster utvecklas. I utbildningen ingår även grunder i designaspekter av användargränssnitt och användarupplevelser, datasäkerhet och integritetsfrågor samt frågor kring e-samhället.

Undervisningen sker 100% nätbaserat utan campusträffar. Nätbaserade träffar förekommer under utbildningen men du har stor möjlighet att själv planera dina dagar.

Kontakt med arbetslivet

Utbildningen ger dig möjlighet att samarbeta med företag, föreningar och organisationer inom olika projekt och under examensarbetet. Andra inslag är gästföreläsningar och möten med alumner.

Studera utomlands

Eftersom utbildningen inte har fysiska träffar är det möjligt att bedriva dina studier utomlands. Så länge du har bra internetuppkoppling och tillgång till mikrofon, hörlurar och webbkamera för vissa examinerande moment som är nätbaserade så kan du studera från vilken stad eller vilket land du vill.

Examen & Intyg

Högskoleexamen med inriktning mot digitala tjänster (Higher Education Diploma in Digital Services). Ämnesinriktning: Informatik.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digitala tjänster - program för högskoleexamen, 120 hp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights