Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Seniorutbildningar

Måste jag vara pensionär för att gå en seniorutbildning?

Nej, det måste du inte. Olika skolor och utbildningar tar in personer i olika åldrar men generellt kan man säga att en seniorutbildning är för dig som är sjukpensionär eller över 55 år. Begreppet ”senior” är alltså lite flytande. Dubbelkolla alltid med den aktuella skolan vad som gäller för deras seniorutbildningar.

Var erbjuds seniorutbildningar och hur fungerar de?

Kurser eller utbildningar för seniorer och sjukpensionärer erbjuds på folkhögskolor runtom i landet. Folkuniversitetet erbjuder också en rad kurser för seniorer på olika platser i landet.

För vem passar en seniorutbildning?

En seniorkurs- eller utbildning passar alla slags människor, oavsett om du vill lära dig handskas med en dator, utveckla ditt måleri eller lära dig ett nytt språk. Du är välkommen både om du vill träffa nya människor eller är ute efter att lära dig någonting nytt.

Det finns en mängd kurser för dig som är pensionär eller sjukpensionär, några exempel är:

  • Sociala medier
  • Fotografering
  • Dans, musik, teater
  • Konst, film
  • Hälsa och friskvård
  • Språk
  • IT, data och teknik

Listan kan göras oändlig och ämnena är både teoretiska och praktiska, vad du än är intresserad av så finns det garanterat att hitta i närheten av ditt hem. Har du svårt att lämna hemmet men ändå vill lära dig någonting nytt eller utveckla något du redan kan? Många seniorutbildningar erbjuds också på distans, så om du har tillgång till en dator och internetuppkoppling är valmöjligheterna stora också bland distansutbildningar.

Hur fungerar det att gå en utbildning på folkhögskola?

För att gå en kurs eller utbildning på en folkhögskola vänder du dg direkt till skolan du är intresserad av. Ofta finns ansökningsbiljetter på respektive folkhögskolas hemsida som du kan posta eller mejla.

Undervisningen på folkhögskolor är avgiftsfria men däremot får de studerande betala för kursavgift, studiematerial och lunch, med mera. Kontakta skolan för att få en exakt prisuppgift. Här kan du läsa mer om hur studier på folkhögskola fungerar. 

Du är aldrig för gammal för att lära dig något nytt eller utveckla det du redan kan. Titta i listan här ovanför om du hittar en seniorutbildning som du är intresserad av och när du har kontaktat skolan och blivit antagen önskar Studentum dig lycka till – och ha så kul!

Jämför dina favoriter