Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Svenska som andraspråk

Högalids Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Kalmar
2-4 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-16 - Kalmar
Svenska som andraspråk

Allmän kurs - Svenska som andraspråk

För dig…

  • med invandrarbakgrund som vill förbättra din svenska
  • som vill veta mer om det svenska samhället
  • som vill lära dig mer om den svenska kulturen.

Kursprofil/inriktning

Kursen utgår från deltagarnas vardag som invandrare i Sverige. Målet är ökade språkkunskaper och allmänbildning. Kursen Svenska som andraspråk är en hjälp på väg mot fortsatta studier eller arbetsmarknaden.

Undervisningen sker i mindre grupper och delvis i ämnesövergripande teman. Studierna bedrivs huvudsakligen i grupp kombinerat med handledning och studieplanering på individnivå.

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Mångfalden på skolan är en viktig komponent i kursen.

Kursinnehåll

Svenska, samhällskunskap, IT, matematik, fysisk aktivitet, musik samt bild och form. Svenska är huvudämne och här ingår bland annat läs- och skrivträning, grammatik, hörförståelse, muntlig kommunikation och uttal. Språket tränas vidare genom diskussioner utifrån deltagarnas livssituationer och erfarenheter. Kursen strävar efter att göra deltagaren till en mer van datoranvändare.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen.  Studiebesök och kulturella aktiviteter ingår i livet på folkhögskolan. Vi ser även skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval som viktiga inslag i utbildningen. Vi vill att du ska vara väl förberedd för livet efter folkhögskolan, vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. 

För mer information om Allmän kurs - Svenska som andraspråk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Antagningsvillkor

Kursen har inga formella krav på särskild språknivå men det är inte en nybörjarkurs. För att kunna tillgodogöra dig undervisningen behöver du redan kunna prata, läsa och skriva en del på svenska.

Vi utgår ifrån vad det innebär att leva som invandrare i Sverige. Av den anledningen är det viktigt att deltagarna kan bidra med många olika erfarenheter eftersom alla har olika förutsättningar. Vi har valt att använda olika antagningskriterier såsom ålder, ursprungsland och kön för att öka mångfalden av erfarenheter i grupperna. För att öka motivationen att integreras och umgås med nya personer i Sverige, försöker vi undvika att personer som är nära släkt med varandra går i samma grupp.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Du betalar för kost och servicekostnad.

Högalids Folkhögskola Facebook

Högalids Folkhögskola

En inkluderande skola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Det ger möjlighet till att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar. Detta gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra...


Läs mer om Högalids Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Svenska som andraspråk

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högalids Folkhögskola

Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Tel: 0480-844 80
Mobil 070-3976051
www.hogalid.nu

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,7)
Baseras på 34 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Svenska som andraspråk från Högalids Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: