Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Alingsås
1termin eller 1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: 2020-08-17 - Alingsås
Sista ansökan: Ansökningen är öppen fram till skolstart. Vi behandlar alla ansökningar löpande.

Bibelskola

Bibelskola – Kropp och Själ har ett särskilt fokus på hälsa, både vad gäller vår kropp som vår andlighet. Du får hjälp att söka dig djupare i den kristna trons källor och livet med Gud. Bibelskolan har ett ben i Bibeln och ett ben i ett modigt utforskande av hur det kan levas ut idag.

Hälsa för hela livet

Utforska Gud, dig själv och tron tillsammans med andra. Följ med in i Bibeln för att lära om och leva med Gud idag, för världen. Kom till en bibelskola där hela livet, och hela människan, får plats. Där hälsa och rörelse är lika naturliga inslag på kursen som bön och bibelkunskap.

På Bibelskola – Kropp och Själ får du hjälp att söka dig djupare i den kristna trons källor och livet med Gud. Vi har ett särskilt fokus på hälsa, både för vår kropp som för vår andlighet.

Hjälmareds bibelskola är både till för dig som behöver ta ett steg tillbaka och reflektera över livet och vad du ska göra framöver, och för dig som vet du vad du vill och behöver utrusta dig för tjänst i Guds rike. På bibelskolan får du möjlighet att tillsammans med lärare och klasskamrater göra allt detta.

Dela för att hela

Hela människan måste få plats i livet med Gud, och alla behöver vi bli helare. Det gäller även vår skapelse, och våra syskon på andra sidan jorden, vi hör ihop. Vi blir helare, när vi delar liv, bröd, tro med varandra. Vi får verka för att hela klimatet, själen och våra samhällen.

Vår ambition är att du under året skall få bli helare som människa och bli en helare för världen.

För mer information om Bibelskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Bibelkursen vid Hjälmared folkhögskola rymmer en mångfald av människor med olika bakgrund och erfarenheter. Du är välkommen till Hjälmared oavsett församlingsbakgrund. Inga förkunskaper krävs. Du behöver dock ha fyllt 18 år.

Hjälmared folkhögskola tillämpar löpande antagning till bibelkursen. Detta innebär att skolan tar in studenter allt eftersom ansökningarna kommer in. Det man lägger mest vikt vid i din ansökan är ditt personliga brev. För att få en dynamisk grupp tas viss hänsyn till kön och ålder.

Vill du ha mer info om ansökan och antagning? Lämna en intresseanmälan!

Utbildningens innehåll

Kropp, Själ och Ande

Vi ser kropp, själ och ande som en helhet. Vi söker oss själva, varandra och Gud i bön och andliga övningar, rörelse,samtsamtals- och bönegrupper.

Själavård och ledarskap

Själavård handlar om att lära sig möta människor, mitt i livet, i sorg och lycka, i vardag och högtid. Ledarskap handlar om hur man kan vara en förebild som leder människor närmare Gud och vilka ledarroller som finns inom kyrkan.

Bibelkunskap

Bibelkunskap innehåller ämnenaGamla testamentet,Nya testamentetsamtText & tro.Vi ser helheten och delarna, samt dyker ner i en bibelbok eller ett bibliskt tema.

Kyrkans tro och liv

Vi studerar hur den kristna tron utvecklats och vuxit fram. Vi diskuterar hur kristna kan förhålla sig till makt, vapen, pengar, sex och främlingen. I ämnetlärjungaskapsamtalar vi inte bara, utan tränar oss praktiskt i olika övningar.

Resa till Italien

Varje år avslutas bibelskolan med en veckas resa till Italien, där några dagar tillbringas på det ekumeniska klostret Monasteri di Bose, strax utanför Turin.

Kostnader

Studier vid folkhögskola är avgiftsfria och berättigar till studiemedel. Du betalar för material, viss utrustning, mat och eventuellt boende på internat.

Hjälmared folkhögskola på Facebook

Hjälmared folkhögskola

Hjälmared folkhögskola

Utbildning förändrar framtiden

Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet. Läs mer i Hjälmared Magasin! Behöver du komplettera dina grundskole-...


Läs mer om Hjälmared folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bibelskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Hjälmared folkhögskola

Hjälmared folkhögskola

Hjälmareds allé 20
441 95 ALINGSÅS

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 12 recensioner.

Daniel
(5)
Jag kan ärligt säga det bästa året i mitt liv. Fantastiska lärare som låter dig utveckla din kristna tro, på en helt underbar skola, fylld med underbara människor, i den finaste omgivning. Något jag aldrig kommer ångra att jag läste.
Emelie
(5)
Att gå på Hjälmareds folkhögskola var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Därifrån har jag fått vänner för livet, fått bli mer trygg i vem jag är och vart jag står i olika livsfrågor. Att bo på internat, baka kladdkaka varje kväll, ta promenader runt sjön, oändligt många spelkvällar och nybakat bröd och ägg till frukost varje morgon -...
Visa mer
Ellen
(5)
Alltså denna skola, denna utbildning! Vilken plats, och vilket år! Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv, Gud, kyrkan och andra människor under det året jag gick där. Hjälmared är verkligen en skola som ger utrymme för människor att komma med allt vad vi är, och som får en att växa tillsammans med dem man möter.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Bibelskola från Hjälmared folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: