Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Alingsås
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Startdatum: 2019-08-19 09:00 - Alingsås
Sista ansökan: 2019-05-06

Bibelkurs

Ett år med Bibeln, Gud och andra

Bibelåret ger möjlighet att utforska Gud, sig själv och tron tillsammans med andra. En inbjudan att följa med in i Bibeln för att lära om och leva med Gud idag, för världen.

Längtar du efter?

  • Att djupare lära känna och utforska ett liv tillsammans med Gud?
  • En tid av fördjupning och studier men utan prestationskrav?
  • Att få stanna till inför vad du vill ska vara viktigt i ditt liv?
  • En tid att i gemenskap med andra be, studera och agera för världen?

Bibelkursen vill ge en fördjupning i kristet liv genom studier i Bibeln, fördjupningslitteratur, praktik samtal och reflektion. Vi vill ge dig som studerande en trygg och öppen miljö att söka svar och växa tillsammans med andra i frimodighet, självkänsla och tro. Att få brottas med andra, dig själv och Gud. Året är en helhet med många delar, där undervisningen är en, gemenskapen och andaktslivet en annan. Du behöver inte kalla dig kristen för att söka.

För mer information om Bibelkurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Bibelkursen vid Hjälmared folkhögskola rymmer en mångfald av människor med olika bakgrund och erfarenheter. Du är välkommen till Hjälmared oavsett församlingsbakgrund. Inga förkunskaper krävs. Du behöver dock ha fyllt 18 år.

Hjälmared folkhögskola tillämpar löpande antagning till bibelkursen. Detta innebär att skolan tar in studenter allt eftersom ansökningarna kommer in. Det man lägger mest vikt vid i din ansökan är ditt personliga brev. För att få en dynamisk grupp tas viss hänsyn till kön och ålder.

Vill du ha mer info om ansökan och antagning? Lämna en intresseanmälan!

Utbildningens innehåll

Bibelkunskap

Bibelkunskap innehåller ämnena Gamla testamentet, Nya testamentet samt Text & tro. Vi möter Ordet – både det skrivna ordet och Ordet med stort O, Jesus Kristus.

Kristet Liv

Under denna rubrik samsas flera olika ämnen och infallsvinklar. Hur har den kristna tron utvecklats och vuxit fram? Vad innebär det att vara Jesu lärjunge och efterföljare idag? Hur ska kristna förhålla sig till makt, vapen, pengar, sex och främlingen

Kropp, Själ och Ande

Här ryms ämnen för hela vår människa, ämnen där vi söker möta oss själva, varandra och Gud. Gud själv blev människa och kropp i sin son Jesus Kristus. Vad betyder det för mej och min syn på min egen och andras kroppar?

Resa till Italien

Varje år avslutas bibelskolan med en veckas resa till Italien, där några dagar tillbringas på ett kloster i Bose, strax utanför Turin.

Kostnader

Studier vid folkhögskola är avgiftsfria och berättigar till studiemedel. Du betalar för material, viss utrustning, mat och eventuellt boende på internat.

Hjälmared folkhögskola på Facebook

Hjälmared folkhögskola

Hjälmared folkhögskola

Utbildning förändrar framtiden

Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet. Läs mer i Hjälmared Magasin! Behöver du komplettera dina grundskole-...


Läs mer om Hjälmared folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bibelkurs

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Hjälmared folkhögskola

Hjälmared folkhögskola

Hjälmareds allé 20
441 95 ALINGSÅS

Recensioner

Daniel
(5)
Jag kan ärligt säga det bästa året i mitt liv. Fantastiska lärare som låter dig utveckla din kristna tro, på en helt underbar skola, fylld med underbara människor, i den finaste omgivning. Något jag aldrig kommer ångra att jag läste.
Emelie
(5)
Att gå på Hjälmareds folkhögskola var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Därifrån har jag fått vänner för livet, fått bli mer trygg i vem jag är och vart jag står i olika livsfrågor. Att bo på internat, baka kladdkaka varje kväll, ta promenader runt sjön, oändligt många spelkvällar och nybakat bröd och ägg till frukost varje morgon -...
Visa mer
Ellen
(5)
Alltså denna skola, denna utbildning! Vilken plats, och vilket år! Jag lärde mig så otroligt mycket om mig själv, Gud, kyrkan och andra människor under det året jag gick där. Hjälmared är verkligen en skola som ger utrymme för människor att komma med allt vad vi är, och som får en att växa tillsammans med dem man möter.
Beställ information

För att få mer information om Bibelkurs via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Bibelkurs
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner