Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs

Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
20 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-06
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
20 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-06
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs

Två studerande på allmän kurs som förbereder sin presentation

Allmän kurs är för dig som vill läsa vidare på universitet eller högskola men behöver komplettera dina betyg. En förutsättning är att du ska ha fyllt 18 år (eller ska fylla 18 år det år du börjar).

Vi utgår från dig och dina kunskaper

Vi utgår från dig och dina kunskaper när vi placerar in dig i studiegrupperna Nivå 1-Utblick, Nivå 2 – Global eller nivå 3 – Det avslutande året. Du kommer att studera på heltid tillsammans med din klass. Eftersom skolan är liten och grupperna små, har dina lärare möjlighet att möta dig utifrån dina förutsättningar, din bakgrund och dina behov. Här är engagemanget stort och hos oss blir du sedd. Efter avslutade godkända studier får du ett samlat studieomdöme (sju halvstegsnivåer i skalan 1-4) och kan söka dig vidare till högskola eller universitet i folkhögskolekvoten.

För mer information om Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

20 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Alingsås
  • Sista ansökan: 2024-05-06

Ansökan och behörighet

Du som har fyllt 18 år är välkommen att ansöka. För placering i rätt årskurs tas särskild hänsyn till tidigare studier och arbetslivserfarenhet.

För mer info om ansökan och antagning, fyll i en intresseanmälan.

Fördjupad profil

På Nivå 3 kan du välja att studera med en viss profil. Förutom de behörighetsgivande ämnen du läser ger varje profil en ytterligare inriktning och möjlighet att utvecklas. De profiler vi har är:

Årskursernas innehåll

Du som väljer att studera Allmän kurs på Hjälmared folkhögskola kan studera i 1, 2 eller 3 år. Du kan börja första året eller hoppa rakt in på andra eller tredje, beroende på dina förkunskaper.

Lämna en intresseanmälan för mer info!

Nivå 1

Nivå ett är möjligheten för dig som behöver komma igång med studierna efter uppehåll eller vill komma vidare i det svenska utbildningsväsendet efter att ha läst SFI. Här övar vi studieteknik, tränar oss på muntlig och skriftlig kommunikation och tar de första behörigheterna i kärnämnena. Vi arbetar med att stärka studiemotivation och skapa struktur för hållbara studier och bättre självförtroende inför kommande skolår.

Du tillhör en klass som studerar: Svenska, Svenska + (för dig med utomnordisk bakgrund), Engelska, Matematik, Livsåskådning, Samhällskunskap, Datakunskap, Naturkunskap, Livskunskap. 

Nivå 2

För dig som studerat tidigare på skolan eller kommer med motsvarande ett års studier på gymnasiet eller komvux. Under det här studieåret läses behörigheterna som är nödvändiga att ha med sig in i nivå 3 – det avslutande året.

I nivå 2 ingår fördjupning i de ämnen som studeras i nivå 1 samt Historia.

Nivå 3

Det här nivån är för dig som pluggat innan, här på folkhögskolan eller på annan skola och behöver de sista behörigheterna för att kunna läsa vidare på högskolan. När du söker görs en validering av dina tidigare behörigheter och kunskaper för att säkerställa att du kan läsa klart under ett läsår.

På nivå 3 kan välja att fördjupa dig med någon av profilerna Polisprofil, Beteendevetarprofil eller IT-profil.

Tillval

På alla tre nivåer får du möjligheten att komplettera dina studier med tillval som bild och hantverk, hälsa och motion, kör, drama, mm. 

Examen, diplom m.m.

Efter avslutade och godkända studier får du ett samlat studieomdöme som sätts efter en 7-gradig skala och du kan sedan söka till högskola eller universitet i folkhögskolekvoten.

Kostnader

Studier vid folkhögskola är avgiftsfria och berättigar till studiemedel. Du betalar för material, viss utrustning, mat och eventuellt boende på internat.

Hjälmared folkhögskola på Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
4/5
Astra
02 maj 2023
Väldigt bra skola

Lärarna är trevliga, eleverna är trevliga, för er som inte är klara med gymnasiet, detta är enklare än gymnasiet också!

5/5
amadeus
02 maj 2023

Jätte bra skola, rekommenderar den verkligen🤩. Skön miljö känner mig nästan som hemma. Lärarna kommer att ta hand om dig väl jag lovar 🙏.

5/5
Siwa duangjinda
02 maj 2023
Hjälmared folkhögskola

Väldigt bra skola där man kan vara sig själv, kan arbeta i sin egen takt och väldigt bra umgänge

Hjälmared folkhögskola
Hjälmareds allé 20
441 95 ALINGSÅS

Utbildning förändrar framtiden

Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet. Behöver du komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg för att kunna...

Läs mer om Hjälmared folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights