Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Om skolan

YH Vindkraftteknikerutbildning Strömsund

Välkommen till natursköna Strömsund i Jämtland där det sedan många år tillbaka finns en yrkeshögskoleutbildning till vindkrafttekniker!
Vill du jobba med ett klimatsmart yrke i en expansiv bransch med goda jobb- och karriärmöjligheter? 
I yrket som vindkrafttekniker arbetar du med service, drift och underhåll av vindkraftverk.

Eftergymnasial utbildning på heltid under 1,5 år och på 300 YH-poäng. 

Efter avslutad utbildning har den studerande en Yrkeshögskoleexamen till vindkrafttekniker samt ett Europass som ökar möjligheten till anställning internationellt.

Behörighetskraven är gymnasieexamen eller motsvarande samt B-körkort och ett Tjänstbarhetsintyg för "Klättring vid stor nivåskillnad" dvs godkänd hälsoundersökning och arbets-EKG enligt föreskrifter för Mast- och stolparbete  (AFS 2000:6).

Utbildningens innehåll

Kurserna förbereder dig för ett arbete som vindkrafttekniker genom lärarledd undervisning på plats i Strömsund samt praktiska moment som studiebesök, laborationer, utbildning i höghöjdsarbete, kursen Heta arbeten samt andra övningar med obligatorisk närvaro. Dessutom innehåller utbildningen en stor del lärande i arbete (LIA) på vindkraftparker tillsammans med erfarna vindkrafttekniker, där du får möjlighet att lära dig yrket i den verkliga miljön.

Några av kurserna läses på distans med lärare från Uppsala Universitet Campus Gotland. De kurserna ger dig en bredare teoretisk kunskap om vindkraft.

LIA - Lärande i arbete - nationellt eller internationellt 

LIA-kurserna utgör en tredjedel av utbildningstiden fördelat på tre perioder och genomförs på företag i vindkraftbranschen ute på vindkraftparker tillsammans med erfarna vindkrafttekniker. 

Skolan har nära samarbete med företag i branschen vilket ger goda möjligheter till LIA-platser i Sverige, men även internationellt.  

Utbildningen har en erfaren LIA-handledare som finns tillgänglig för den studerande under studietiden. Det är också den som följer upp den studerandes progression tillsammans med handledaren på företaget.

Utbildningen leder till ett spännande och utvecklande yrke

Vi är mitt i en omställning av energiförsörjningen. Vindkraften växer både nationellt och internationellt, vilket gör att efterfrågan på utbildade vindkrafttekniker är stor.

Arbetet som vindkrafttekniker beskrivs som ett roligt och omväxlande yrke med en stor del egen planering och varierande arbetsuppgifter. Man arbetar i team där arbetsmiljö och säkerhet prioriteras högt. 

Du får under din utbildningstid hos oss, goda möjligheter att knyta kontakter med många av de ledande aktörerna i branschen, vilket ökar möjligheterna för ett roligt och spännande jobb direkt efter avslutad utbildning.

Välkommen med din ansökan!


För mer information om Hjalmar Strömerskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hjalmar Strömerskolan

Varför välja Hjalmar Strömerskolan?

95% får jobb efter genomförd utbildning

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

Utbildningar

YH-utbildning
Teknik
Energi Utbildningsform Längd Ort
Vindkrafttekniker Klassrum 3 terminer Strömsund

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hjalmar Strömerskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hjalmar Strömerskolan

Myrgatan 4, Box 520
833 35 Strömsund

Mobil 070-9804074
www.hjalmar.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 12 recensioner.

Fredrik
Kul och spännande utbildning för den som är praktiskt lagd och gillar att hålla på med händerna, men fortfarande beredd på att plugga och ta till sig en del teori.
J/
Har studerat till vindkraftstekniker och tycker denhär utbildning är värt att satsa på Lycka till!
Anonym
Vill du bli vindkrafttekniker? välj en utbildning på två år eller mer så du kan faktiskt andas mellan alla moment och kanske fördjupa dig lite innan nästa kurs börjar. Undervisning på distans är också värdelös vem som än gör det.
Recensioner
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 12 recensioner.
Gör intresseanmälan

För att få mer information från Hjalmar Strömerskolan, fyll i följande uppgifter: