Visa studentum.se som: Mobil

Validering bygg och anläggning

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Malmö, Västerås
Klassrum
Startdatum: Flexibel - Malmö

Validering bygg och anläggning

Har du yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom bygg och anläggning? Då har du möjligheten att få en validering för din kompetens inom bygg och anläggning. Med detta menas att dina kunskaper synliggörs, att vi bedömer dem, samt dokumenterar kunskaperna i ett valideringsintyg. Bedömer vi att du behöver komplettera med någon form av utbildning för att kunna skaffa dig ett yrkesbevis beskriver vi detta i ett kompletteringsutlåtande. Vad är validering? Validering kan enklast förklaras som en värdering av kunskaper och kompetenser som en person fått genom studier och arbetsliv. En validering innebär att personens kunskaper och kompetenser kartläggs och bedöms noga för studier eller arbete. Valideringen kan sedan användas för att anpassa en utbildning, förkorta den eller inför en utbildning om den sökande saknar betyg i de kurser som krävs. Det är ett effektivt sätt att få din kompetens och kunskap inom bygg och anläggning formellt godkänd på den svenska arbetsmarknaden.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning (validering) utfärdar vi ett valideringsintyg som beskriver dina kunskaper.
Vi utfärdar eventuellt även ett kompletteringsintyg då du saknar kunskaper inom något område.

Hermods utfärdar inte yrkesbevis.


Förkunskaper och behörighet

Validering (utbildning) sker i samverkan med Arbetsförmedlingen vilket innebär att du är behöver vara arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna delta. För att bli validerad inom bygg och anläggning behöver du vara inskriven hos Arbetsförmedlingen, följt av att kommer du till Hermods och utför valideringen hos oss.

Anmäl dig som arbetssökande på Arbetsförmedlingens webbplats för att delta i en Arbetsmarknadsutbildning på Hermods.


Innehåll och upplägg

Validering (utbildning) sker dagtid och heltid i Hermods lokaler och omfattar maximalt 2 veckor. Under denna period får du visa upp dina kunskaper i ett byggyrke, både teoretiskt och praktiskt. Vi dokumenterar dina kunskaper och bedömer dessa utifrån BYN:s krav.

Hermods är godkänd valideringsutförare av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN).

Att jobba inom byggbranschen är ett praktiskt yrke där resultatet av dagens arbete syns tydligt.Du arbetar ofta självständigt, men träffar både kunder och andra yrkesgrupper, vilket kräver att du är bra på både samarbete och att ta stort eget ansvar.

Du kan arbeta i olika typer av miljöer beroende på yrkesval. Vissa arbetar i bostäder, skolor, sjukhus och kontor. Andra bygger vägar, järnvägar eller broar. Du kan arbeta såväl med nybyggen som med renovering och underhåll. Många yrken inom byggbranschen utförs till stor del utomhus. Vissa arbetar inomhus, som t.ex. plattsättaren och golvläggaren.

Validering (utbildning) inleds med en förberedande utbildning som omfattar max 3 veckor. Under denna period får du vissa baskunskaper och utifrån detta upprättas en individuell studieplan för dig. Därefter genomför du en individanpassad utbildning mot din yrkesinriktning på cirka 40 veckor beroende på yrke.

Vad betyder validering ?

Har du redan yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom ett visst område kan du få din kompetens validerad. Med det menas den process där dina befintliga kunskaper och erfarenheter bedöms, värderas och dokumenteras till ett valideringsintyg. Du får dessutom ett kompletteringsutlåtande som beskriver vad du eventuellt behöver komplettera för att ha möjlighet att få ett yrkesbevis.

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program, kurser och validering för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken inom bland annat bygg och måleri.

 

För mer information om Validering bygg och anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Validering bygg och anläggning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Validering bygg och anläggning från Hermods VUX, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,1)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: