Visa studentum.se som: Mobil

Kyl- och värmepumpstekniker

Hermods VUX
Sammanfattning
Yh-utbildning
Örebro

Kyl- och värmepumpstekniker

Som kyl- och värmepumpstekniker arbetar du med olika kyl- och värmesystem för att skapa behagliga inomhusklimat på exempelvis kontor, fartyg, i livsmedelsaffärer, industrier eller i idrottshallar. Yrket kyltekniker passar dig som vill arbeta tekniskt och självständigt. Du är ofta ute på uppdrag för installation, reparation, felsökning eller styrning av system. Just nu utbildas det för få kyl- och värmepumpstekniker för att tillgodose efterfrågan på arbetsmarknaden vilket gör att du kommer ha goda jobbmöjligheter efter examen. Utbildningen vänder sig även till dig som arbetar inom branschen men saknar kylbehörighet.

Efter utbildningen

Efter utbildningen har du specialistkunskap inom kyl- och värmepumpsteknik samt om olika värmesystem, energilösningar och energitekniker. Din framtid som kyltekniker ligger framför dig. Du har teknisk kompetens att installera, underhålla och felsöka kyl- och värmepumpssystem samt göra beräkningar av kyl- och värmebehov. Du kan bland annat arbeta som kyl- och värmepumpstekniker inom industrin, i större kontorsbyggnader och idrottshallar men också i privata hushåll och affärer. Utbildningen leder till certifiering som kyltekniker efter godkänt skriftligt och praktiskt prov hos Incert som certifierande organ.

Vad gör en kyltekniker?

Vårt samhälle idag består av många verksamheter som är beroende av ett väl fungerande kylsystem och det råder stor brist på kyltekniker. Det rör sig om allt från ishallar till lager- och serverhallar såväl som det självklara inom livsmedelsbranschen som står och faller med att deras kylsystem fungerar, det vill säga att rätt plats har den förbestämda temperaturen. Din roll (som kyltekniker) kan variera och innehålla allt från övervakning av kylsystemet till att installera och underhålla systemen, ibland på flera enheter.

 


Förkunskaper och behörighet

För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.


Innehåll och upplägg

På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande på en utbildning (till kyltekniker) får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen. Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagd studietid och resterande tid ägnas åt självstudier. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen (till kyltekniker) innehåller tre LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

Kurser Kyl- och värmepumpstekniker (kyltekniker)

 • Ellära 1, 20 yhp
 • Ellära 2, 20 yhp
 • Energilösningar, 10 yhp
 • Examensarbete och certifiering, 45 yhp
 • Kommunikation och affärsmannaskap, 15 yhp
 • Kylinstallationer A. 30 yhp
 • Kylinstallationer B, 30 yhp
 • Kylinstallationer C, 30 yhp
 • Lagstiftning inom branschen, 15 yhp
 • LIA 1, 30 yhp
 • LIA 2, 35 yhp
 • LIA 3, 35 yhp
 • Styrsystem i kyl- och värmepumpsanläggningar, 25 yhp
 • Värmeinstallationer A, 20 yhp
 • Värmeinstallationer B, 20 yhp
 • Värmeinstallationer C, 20 yhp 

 

Vad gör en kyl- och värmepumpstekniker?

För mer information om Kyl- och värmepumpstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kyl- och värmepumpstekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kyl- och värmepumpstekniker från Hermods VUX, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,1)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: