Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Lund
Svenska
Klassrum
Startdatum: Flexibel - Lund

Kock

Vill du skaffa dig en allsidig utbildning som ger dig möjlighet att arbeta inom alla typer av kök, och gör det möjligt att kunna jobba var som helst i världen? Då ska du läsa Hermods yrkesutbildning Kock. Kockyrket är ett hantverksyrke med en stor variation av arbetsuppgifter beroende på vart du arbetar. Utbildningen ger dig rätt kompetens och gör dig attraktiv på en arbetsmarknad som ständigt är i behov av kompetenta och utbildade kockar. Kockyrket är för dig som kan jobba i ständig rörelse, samarbeta med andra och har en kreativ sida. Inom kockyrket får du även skapa menyer ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker.

Efter utbildningen

Har du som utbildad kock nästan garanterat jobb var du än vill leva. Restaurang- och livsmedelsbranschen runt om i världen är alltid i behov av skickliga och utbildade kockar. Det är dock inte bara restauranger och andra “vanliga matställen” som behöver kockar. Du kan som kock bland annat även arbeta på fartyg inom försvarsmakten, på kryssningsfartyg, eller i det privata hemmet som inhyrd kock eller eventkock. Kockyrket är brett och innehar otaliga inriktningar att välja mellan: allt från skolkock, a la carté kock, till olika inriktningar inom specialkost och kokkonst som asiatisk kock, vegankock eller dietkock.


Förkunskaper och behörighet

För att läsa yrkesutbildningen Kock rekommenderas att du tidigare har läst grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.


Innehåll och upplägg

Under kockutbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika matlagningsmetoder och vackra uppläggningar. Du får också kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt.

Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien och livsmedelskunskap byggs på med matlagningskunskap. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och kundbemötande som är yrkets kärna. 

 

Yrkesutbildningen Kock innehåller följande kurser:

 • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 p
 • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 p
 • Mat och dryck i kombination, 100 p
 • Matlagning 1, 100 p
 • Matlagning 2, 200 p
 • Matlagning 3, 200 p
 • Matlagning 4, 200 p
 • Servering 1, 100 p
 • Service och bemötande 1, 100 p
 • Specialkoster, 100 p
 • Gymnasiearbete, 100 p

Bra att veta: 

 • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande. 
 • Du genomför den huvudsakliga delen av utbildningen i våra lokaler under ledning av lärare. I utbildningen ingår även apl som du genomför på ett företag. Då följer du arbetsplatsens arbetstider fullt ut.
 • Våra lärare är välutbildade och har många års erfarenhet från restaurangbranschen.

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program och kurser för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken inom restaurang och livsmedel. Kontakta Hermods om du vill veta mer om hur man blir kock och kan utbilda sig till kock som vuxen.

För mer information om Kock, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kock

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kock från Hermods VUX, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,1)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: