Visa studentum.se som: Mobil

Bagare och konditor

Hermods VUX
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Lund
Svenska
Klassrum
Startdatum: Flexibel - Lund

Bagare och konditor

Utbildningen Bagare och konditor ger dig kunskapen och kompetensen att jobba inom alla typer av bagerier, från industribageri till butiker med tillhörande bageri, och konditorier. Är du kreativ och vill skapa goda bakverk är en bageri- och konditoriutbildning perfekt för dig. Vidareutveckla dig själv med Hermods och utbilda dig till ett yrke du kan utöva världen över. Komvux - Yrkesutbildningen Bagare och konditor ger dig rätt kunskap inför arbetslivet inom ett yrkesområde på kraftig frammarsch.

Efter utbildningen

En bageriutbildning och yrket bagare är för dig som kan jobba i ständig rörelse, samarbeta med andra och har en kreativ sida. Efter fullgjord bageri- och konditoriutbildning har du en god möjlighet att börja arbeta direkt, men kan även välja att studera vidare. Ett tredje alternativ är att först arbeta i ett år och sedan ta gesällbrev inom yrket, något som öppnar många dörrar för arbete i Sverige såväl som utomlands. Exempel på arbetsplatser kan vara butiksbagerier, mindre och större bagerier/konditorier eller fabrikstillverkning av bageriprodukter.

Här får du en inblick i vad en bagare och konditor gör på jobbet:

Filmen är skapad av Sveriges bagare & konditorer AB
 


Förkunskaper och behörighet

För att läsa yrkesutbildningen Bagare och konditor rekommenderas att du tidigare har läst grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Önskvärda egenskaper för en bagare eller konditor är att vara flexibel och kunna koncentrera sig på flera arbetsuppgifter samtidigt. 


Innehåll och upplägg

Du får lära dig baka matbröd och kaffebröd, framställa konditorivaror som tårtor, bakelser, choklad och konfektyr. I Hermods trivsamma lokaler skapar vi en trevlig stämning och en stark gemenskap där vi hjälper dig ta steget ut i arbetsmarknaden för ditt drömyrke. 

Under bageriutbildningen lär du dig både teoretiska och praktiska moment som innehåller olika metoder och vackra uppläggningar. Som bagare och konditor är samarbete och service viktigt - därför utförs stora delar av Hermods Bagar- och konditorutbildning i team. Du kommer få arbeta i både små och stora grupper och öva dig på servicesituationer. Målet med detta upplägg är att ge dig en god förberedelse inför arbetslivet där mycket av arbetet som standard sker i grupp.

I Hermods Bagare- och konditoriutbildning får du lära dig att yrkesmässigt tillverka bröd, bakverk och konditoriprodukter med moderna och traditionella hantverksmetoder. Du får även kunskaper om hygien, ergonomi, arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor samt lagar och andra bestämmelser som gäller, samt hur kvaliteten på olika råvaror påverkar slutprodukten.

Yrkesutbildningen Bagare och konditor innehåller följande kurser:

 • Bageri 1, 100 p
 • Bageri 2, 200
 • Bageri 3, 100
 • Choklad och konfektyr, 100 p
 • Hygien, 100 p
 • Konditori 1, 100 p
 • Konditori 2, 100 p
 • Konditori 3, 100 p
 • Livsmedel näringslära, 100 p
 • Service och bemötande, 100 p
 • Gymnasiearbete, 100 p

Bra att veta:

 • Alla våra yrkesutbildningar innehåller apl (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15%. I alla våra lärlingsutbildningar har vi minst 70% arbetsplatsförlagt lärande. 
 • Du genomför den huvudsakliga delen av utbildningen i våra lokaler under ledning av lärare. Teori varvas med praktiska uppgifter och det ingår även arbetsplatsförlagt lärande (apl) som du genomför på ett företag. Apl kan i många fall leda till jobb efter utbildningen. Under apl följer du arbetsplatsens arbetstider fullt ut.
 • Våra lärare är välutbildade och har många års erfarenhet från bageribranschen.

 

Hermods hjälper människor nå sina mål och yrkesdrömmar. Vi har sedan över 120 år tillbaka utvecklat program och kurser för Komvux och Komvux - Yrkesutbildning, Yrkeshögskolor, Gymnasieskolor, Arbetsmarknadsutbildningar, samt SFI (Svenska För Invandrare) och andra utbildningar för personer nya inom Sverige. Hermods har utbildningsprogram och kurser på distans, i klassrum och flex, för de flesta branscher och yrken inom restaurang och livsmedel.

För mer information om Bagare och konditor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bagare och konditor

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bagare och konditor från Hermods VUX, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,1)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: